Biopremiär för den norska barnfilmen Helt Super

Biopremiär för den norska barnfilmen Helt Super

Sofie Landgren
03 mars 2023 kl. 12:03

Animerat äventyr som fungerar för hela familjen

I dag är det biopremiär för den norska barnfilmen "Helt super" om 11-åriga Hedvigs liv som förändras när hon blir tvungen att ta över efter hennes far som stans superhjälte.

Biopremiär för den norska barnfilmen Helt Super
Helt Super. Foto: Nordisk Film.

Biopremiär för Helt Super 

Från vårt kära grannland Norge kommer nu det animerade familjeäventyret Helt Super till svenska biografer. Hedvig har krympt pappas superhjältedräkt, och nu kan han inte längre vara stans Superlejon. Typiskt! Hedvig, som är ganska klumpig och mest gillar att spela spel. Men, när pappa väljer den starka och suveräna kusinen Adrian som ny superhjälte, MÅSTE bara Hedvig ta upp kampen.

Helt Super biopremiär
Helt Super. Foto: Nordisk Film.

Du behöver inte vara en superhjälte för att vara super

Filmen handlar om en dotter som får ta över sin pappas superhjälteroll. 11-åriga Hedvigs liv förändras när hon blir tvungen att ta över efter hennes far som stans superhjälte mycket tidigare än planerat, men, det visar sig att du inte behöver vara en superhjälte för att vara super. Det bjuds på ett äventyr i sann, norsk anda med lusekoftor och andra stereotypiskt norska inslag. Missa inte den mysiga filmen Helt Super som går upp på svenska biografer i dag – med svenskt tal.

Filmens speltid har en längd på 76 minuter och är lämpad för hela familjen, stora som små!

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL