BESLUTET: Filmstaden stänger sina biografer

BESLUTET: Filmstaden stänger sina biografer

Filmtopp
18 november 2020 kl. 12:11

Nu är beslutet definitivt.

Efter regeringens nya direktiv om restriktioner har Filmstaden både meddelat att de ska stänga sina biografer och att de ska hålla dem öppna. Nu är det klappat och klart, från och med den 24 november stänger Filmstaden sina portar.

Måndagen den 16 november var en kaotisk dag för svensk film efter att regeringen meddelade ett nytt coronadirektiv om att det max ska få vistas åtta personer under allmänna tillställningar.

I tron om att detta även gäller biovisningar gick Filmstadens commercial director Helena Eklund ut med att Filmstaden skulle stänga sina biografer:

– Det är så himla dystert, men vi kommer behöva stänga. 24 november – 22 december. Det är så länge åtta personersgränsen ska gälla, sen är det klart att det är svårt att veta när man får besked hur det blir efter 22 andra december.

Men senare samma dag ångrade Filmstaden sitt beslut efter att ha hört ett nytt uttalande av Anders Tegnell där statsepidemiologen sagt följande:

– Det här gäller nu liksom alla olika verksamheter som kräver tillstånd men bion gör ju inte det. Det finns olika regleringar för olika delar av vårt samhälle, men grunden är att man inte ska gå till ställen där det riskerar att vara trångt, sa Helena Eklund.

Efter att ha hört Tegnells uttalande meddelade Helena Eklund att Filmstaden tagit tillbaka sitt beslut om stängning:

– Vi fick det här beskedet som hela Sverige fick, att det var åtta personer per evenemang. Sedan hörde vi Anders Tegnells uttalande i Studio 1 i P1 om att det kanske inte gäller biografer. Så just nu är det lite oklart, vi försöker luska fram vad som är sagt. Om det är femtio personer i publiken som gäller så fortsätter vi. Vi har ju antagit alla åtgärder för att hålla våra lokaler säkra.

Nu har det definitiva beskedet kommit, Filmstaden kommer visst att stänga alla sina biografer från och med den 24 november, det vill säga tisdag nästa vecka.

– Fram till den 22 december ska vi ha stängt. Sedan får man väl se vilka besked som kommer. Olika lokala restriktioner kan ju komma ifråga efter det, säger Helena Eklund till TT.

Svenska bio har tidigare sagt att de tänker hålla sina biografer öppna trots begränsningarna. Om detta stämmer återstår att se.

För fler nyheter --> Scrolla vidare!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL