NYA BESKED: Filmstaden ångrar sig

NYA BESKED: Filmstaden ångrar sig

Filmtopp
16 november 2020 kl. 20:11

Kanske håller öppet framöver.

Tidigare i dag meddelade Filmstaden att de skulle stänga alla sina biografer efter att regeringen sänkt publiktaket till 8 personer. Nu meddelar Filmstaden att så kanske inte blir fallet.

Den 16 november har varit en kaotisk dag för svensk film. I eftermiddags meddelade regeringen att det max ska få vistas åtta personer vid allmänna tillställningar.

Rimligtvis gäller detta evenemang och biovisningar, vilket fick Filmstadens commercial director Helena Eklund att säga följande:

– Det är så himla dystert, men vi kommer behöva stänga. 24 november – 22 december. Det är så länge åtta personersgränsen ska gälla, sen är det klart att det är svårt att veta när man får besked hur det blir efter 22 andra december.

Nu meddelar Dagens Nyheter att Filmstaden har ångrat sitt beslut och detta efter ett uttalande av Anders Tegnell om regeringens beslut:

– Det här gäller nu liksom alla olika verksamheter som kräver tillstånd men bion gör ju inte det. Det finns olika regleringar för olika delar av vårt samhälle, men grunden är att man inte ska gå till ställen där det riskerar att vara trångt.

Efter att ha hört Tegnells uttalande säger Helena Eklund följande till DN:

– Vi fick det här beskedet som hela Sverige fick, att det var åtta personer per evenemang. Sedan hörde vi Anders Tegnells uttalande i Studio 1 i P1 om att det kanske inte gäller biografer. Så just nu är det lite oklart, vi försöker luska fram vad som är sagt. Om det är femtio personer i publiken som gäller så fortsätter vi. Vi har ju antagit alla åtgärder för att hålla våra lokaler säkra.

Filmstaden förväntas meddela nu på torsdag om de kommer att hålla öppet eller inte.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL