Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Benny Andersson öppnar för Mamma Mia 3

Benny Andersson öppnar för Mamma Mia 3

Carl-Christian Frunck | Nyhet
02 november 2021
Carl-Christian Frunck | Nyhet
02 november 2021

Mamma Mia har spelats i ett 50-tal länder

Benny Andersson stänger inte dörren för en tredje Mamma Mia-film. Abba-legendaren skrattar över succémusikalens producent Judy Craymer, som har visat intresse för Mamma Mia 3 när hon hörde nya Abba-albumet “Voyage” som släpps på fredag, skriver Aftonbladet.

ABBA:s musik har legat till grund för succémusikalen “Mamma Mia” som har spelats i ett 50-tal länder. Men också översatts till ett 20-tal olika språk och finns med på topp-10-listorna över de musikaler som visats flest gånger både på Londons West End och Broadway i New York.

ABBA:s musik resulterade också i filmerna Mamma Mia! och Mamma Mia! Here we go again med Meryl Streep, Stellan Skarsgård, Pierce Brosnan och Cher bland skådespelarna. Musikalen och filmerna har producerats av Judy Craymer, som tillsammans med Björn Ulvaeus och Benny Andersson ligger bakom produktionerna. 

LÄS OCKSÅ: Sju(ka) musikaler som är galnare än Cats!

Sammanlagt har Mamma Mia och Mamma Mia - Here We Go Again dragit in nästan 1,2 miljarder dollar, vilket motsvarar tio miljarder svenska kronor på biografintäkter och DVD-försäljning, enligt branschsajten The Numbers som kartlägger biofilmer.

I en intervju med Aftonbladet hade Benny Andersson aldrig vågat tro att musikalen skulle bli så framgångsrik.

– Nej. Nej, det kan man inte tro. Man kan tänka sig att det kanske kan gå bra. Publiken var med på noterna direkt och fattade att det var kul, att man inte skulle behöva sitta och lyssna på Abba-låtar utan att det var en story som man följde. Men det kan man aldrig veta. Man vet inte om att man ska spela Abba-låtar 40 år efter att man har kastat in handduken heller, det vet man inte, säger Benny Andersson.

Abbas nya album “Voyage” släpps på fredag den 5 november.

LÄS OCKSÅ: 5 sevärda musikhyllande filmer

NÄSTA ARTIKEL