Benedict Cumberbatch med en hoppfull uppdatering om Sherlock – kan göra comeback

Benedict Cumberbatch med en hoppfull uppdatering om Sherlock – kan göra comeback

Emil Oscar Rasmussen
29 maj 2024 kl. 16:15

Kan den hyllade serien vara på väg tillbaka?

Benedict Cumberbatch ger nytt hopp till alla fans som drömmer om nya avsnitt av den hyllade serien "Sherlock".

Mellan 2010–2017 gjorde Marvel-stjärnan Benedict Cumberbatch stor succé i huvudrollen som Sherlock Holmes i BBC:s tv-serie Sherlock. Med Martin Freeman vid sin sida som Dr. John Watson lyckades Cumberbatch och den brittiska kanalen skapa en av 2000-talets mest uppskattade serier.

Sherlock kammande med sina fyra säsonger hem bland annat nio Emmyvinster och fyra BAFTA-vinster och är i dagsläget rankad som tidernas 21:a bästa tv-serie genom tiderna IMDb med sitt betyg på 9,1 av 10.

Det har nu gått sju år sedan Sherlock tackade för sig, och sedan dess har det till och från uppstått rykten om en comeback för den hyllade serien. Något konkret har dock aldrig materialiserat sig, men nu ingjuter huvudrollsinnehavaren själv visst hopp hos alla som hoppas på ytterligare säsonger.

Benedict Cumberbatch med en hoppfull uppdatering om Sherlock – kan göra comeback
Foto: BBC.

Benedict Cumberbatch om en Sherlock-comeback: ”Ska aldrig säga aldrig”

Denna veckan är Benedict Cumberbatch aktuell med sin nya Netflix-serie Eric. I samtal om dramaserien med Metro.co.uk passade den brittiska tidningen på att även fråga om statusen på en eventuell Sherlock-comeback. Seriens stjärna var noga med att inte stänga dörren för den möjligheten.

– Ni kommer inte höra det från mig först om det är så. Men vi ska aldrig säga aldrig, säger Cumberbatch.

Cumberbatchs, åtminstone aningen hoppfulla, uppdatering om Sherlock kommer bara en månad efter att serieskaparen Mark Gatiss också lämnade dörren öppen för en fortsättning. I en intervju med Deadline menar Gatiss att det är upp till Cumberbatch och Freeman om det ska bli av.

– Jag vet inte, ni får fråga Benedict och Martin, svarade Gatiss på en fråga om en femte säsong, men utvecklade sedan: Vi skulle vilja göra en film, men det är bara... Att försöka samla alla är väldigt svårt, så vi får se.

En av anledningarna till att en femte säsong inte har blivit av tidigare har ryktats vara att Cumberbatch och Freeman inte kommer överens. Om de lagt sina meningsskiljaktigheter åt sidan och nu är öppna för en fortsättning återstår att se.

Filmtopp håller dig uppdaterad om det senaste i film- och tv-världen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL