Nu släpps Belgravia säsong 2 – Downton Abbey-skaparens senaste verk

Belgravia säsong 3 – framtiden osäker för Julian Fellowes kostymdrama

Filmtopp
23 mars 2024 kl. 12:03

Kommer Downton Abbey-skaparen tillbaka med nya avsnitt?

Julian Fellowes historiska drama "Belgravia" går nu att se på SVT, men efter den andra säsongens slut är det tveksamt om serien kommer tillbaka. Här är våra tankar.

Julian Fellowes skrev snabbt in sig i TV-serien med framgångsserien Downton Abbey, som utöver sex stycken säsonger fått två långfilmer och en tredje uppges vara på gång. Belgravia är en annan av manusförfattarens stora framgångar.

Belgravia var först tänkt att vara en miniserie, det vill säga endast bestå av en säsong, men nu berättas fortsättningen i spinoffen Belgravia: Ett nytt kapitel SVT Play.

Snart avslutas Belgravia: Ett nytt kapitel

Ett nytt kapitel fortsätter att skildra hemligheter och skandaler i Londons övre samhällsskikt under 1800-talet och har snabbt blivit en tittarfavorit. På rollistan ser vi skådespelare som Benjamin Wainwright, Harriet Slater, Toby Regbo, Hannah Onslow och Sophie Thompson.

Snart sänds det sista avsnittet och många undrar så klart om serien kan tänkas återvända. Dessvärre befinner sig serien just nu i ett slags limbo, där ingen ännu har kommunicerat ut vad som håller på att ske.

Därför tror vi på en fortsättning

Vad som talar för att serien kommer tillbaka är att Ett nytt kapitel aldrig var tänkt att bli en miniserie, vilket betyder att den ursprungliga planen alltid ha varit att fler säsonger ska bli av. Detta märks också i seriens uppbyggnad.

Samtidigt har inte Belgravia: Ett nytt kapitel fått samma uppmärksamhet som sin förlaga, vilket såklart kan påverka sannolikheten en del. Med det sagt skulle det förvåna oss om det inte blir åtminstone en till radda avsnitt.

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som änder med "Belgravia" säsong 3 längre fram. Tills dess, passa på att se dessa serier som påminner om "Belgravia".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL