Nu släpps Belgravia säsong 2 – Downton Abbey-skaparens senaste verk

Nu släpps Belgravia säsong 2 – Downton Abbey-skaparens senaste verk

  • SVT Play
Uppdaterad 23 februari 2024 kl. 09:02 | Publicerad 20 februari 2024 kl. 19:02

En ny säsong är här

I den nya säsongen av “Belgravia” förs publiken tillbaka till 1800-talets London och återförenas med den glamorösa överklassfamiljen Trenchard. "Belgravia: Ett nytt kapitel" lovar åtta avsnitt fyllda av kärlek, skandaler och familjedrama med både nya och gamla karaktärer.

Handlingen i säsong två utspelar sig 30 år efter den första och kretsar kring Frederick Trenchard som spelas av Benjamin Wainwright, vars hastiga giftermål med den unga Clara Dunn (Harriet Slater) väcker både förvåning och oro i det exklusiva grannskapet Belgravia.

Serien är skapad av Julian Fellowes – främst känd som skaparen av Downton Abbey – som nyligen var aktuell med den kritikerrosade TV-serien The Gilded Age (2022) på HBO Max. Manusförfattare är Helen Edmundson, som bland annat har skrivit filmen Maria Magdalena (2018) och TV-serien Dalgliesh (2021).

Ny säsong med nya ansikten

I Belgravia: Ett nytt kapitel får vi möta flera nya karaktärer, bland andra Fredericks okända bror som spelas av Toby Regbo, samt Claras svartsjuke äldre syster, Emily Dunn, som spelas av Hanna Onslow. Dessutom ser vi Sophie Thompson som den ängsliga och något förvirrade änkan Mrs. Dunn, som till skillnad från Emily gläder sig över Claras giftermål. De alla har en betydande roll när Belgravia går in i ett nytt kapitel med fokus på Frederick och Claras äktenskap.

Den första säsongen av Belgravia sändes på SVT under 2020, men Belgravia: Ett nytt kapitel är helt fristående från säsong ett.

Serien släpps på SVT Play onsdagen den 21 februari.

Elsa Juhlin

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL