BEKRÄFTAT: Nicolas Cage spelar Superman i The Flash: "Helt fantastisk"

BEKRÄFTAT: Nicolas Cage spelar Superman i The Flash: "Helt fantastisk"

Emil Oscar Rasmussen
24 maj 2023 kl. 20:05

Cage får äntligen spela rollen han nästan fick på 90-talet

Efter många om och men är det till sist dags för ständigt uppskjutna "The Flash" att en gång för alla få sin biopremiär. Biljetterna är släppta inför premiären den 14 juni och för den som ska se filmen väntar överraskande nog en glimt av självaste Nicolas Cage i rollen som Superman.

Under 90-talets andra halva var Nicolas Cage aktuell för att spela rollen som Superman i tilltänkta Superman Lives, som skulle regisseras av Tim Burton. Enligt Cage själv skulle ha spela en 80-talsinspirerad version av superhjälten med långt, svart samurajhår och emo-vibbar. Satsningen blev som bekant aldrig av, men myten om den har levt vidare och bara växt med tiden. Nu, 25 år senare, ser det ut som om Nicolas Cage till slut får spela den där rollen som Superman trots allt – i kommande The Flash.

Efter att The Flash har skjutits upp otaliga gånger och snacket kring filmen huvudsakligen kretsat kring Ezra Millers alla skandaler, är det den 14 juni äntligen dags för filmen att gå upp på svenska biografer. Tidiga reaktioner på The Flash har byggt upp förväntningarna rejält inför premiären och när regissören Andy Muschietti nu bekräftar ryktena om Nicolas Cage medverkan lär även skeptiker få svårt att hålla sig från filmen.

BEKRÄFTAT: Nicolas Cage spelar Superman i The Flash: "Helt fantastisk"
Från dokumentären The Death of Superman Lives: What Happened? Foto: Showtime.

Nicolas Cage spelar Superman i The Flash: "Han var helt fantastisk"

Redan i april avslöjade källor till Giant Freakin Robot att Nicolas Cage skulle medverka som Superman i den kommande The Flash-filmen, men det är först nu som uppgifterna bekräftats av någon från produktionen. I samtal med Esquire Middle East avslöjade Muschietti att Cage mycket riktigt är med på ett hörn i filmen.

The Flash är nästa superhjältefilm som tar sig an multiverse-trenden, vilket öppnat upp för exempelvis både en Ben Affleck-Batman och en Michael Keaton-Batman i filmen. Cameo-festen slutar som sagt inte där, vilket Cage medverkan är det tydligaste beviset på – och Muschietti är mycket nöjd över att ha kunnat involvera stjärnan.

– Nic var helt fantastisk. Även om rollen är en cameo, så kastade han sig in i den, säger Muschietti till Esquire Middle East. Jag har drömt om att jobba med honom i hela mitt liv. Jag hoppas jag kan jobba med honom snart igen.

Muschietti bekräftar också att Nicolas Cage är ett stort fan av Superman och serietidningar.

OBS! Spoiler-varning – stycket nedan beskriver en händelse ur "The Flash"

Enligt Giant Freakin Robots uppgifter kommer vi få se en kortare scen med Nicolas Cages Superman där han slåss mot en enorm mekanisk spindel – en blinkning till skrotade Superman Lives. Del av myten kring filmen som aldrig blev av involverar att producenten Jon Peters krävde att Superman någon gång i filmen var tvungen att slåss mot en gigantisk mekanisk spindel.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL