BEKRÄFTAT: Matrix 5 blir verklighet – med ny regissör

BEKRÄFTAT: Matrix 5 blir verklighet – med ny regissör

Ivar Sandberg
04 april 2024 kl. 11:04

Men utan Keanu Reeves?

En ny "Matrix"-film har börjat produceras och denna gång är det Drew Goddard som står för regi och manus, och det ser ut som om hans projekt kan bli av utan stjärnan Keanu Reeves.

Den senaste "Matrix"-filmen, The Matrix Resurrections, släpptes 2021 till ett ljummet mottagande. Nu efter tre år är det dags att börja arbeta på ännu en uppföljaren i den älskade sci-fi-franchisen. Detta rapporterar The Hollywood Reporter (THR), som har fått uppgifterna bekräftade av Warner Bros.

Matrix 5 har än så länge ingen bestämd titel och det finns inget utsatt release datum.

The Matrix Resurrections (2021)
"The Matrix Resurrections". Foto: Warner Bros.

Regisseras av "Drew Goddard"

En sak som ändras i den kommande installationen är att det blir den första Matrix-filmen som inte skulle regisseras av skaparna Lana och Lilly Wachowski, utöver anthologifilmen The Animatrix (2003), som är en samling kortfilmer.

Drew Goddard, den nya regissören och författaren, har tidigare regisserat filmerna The Cabin in The Woods (2012) och Bad Times at The El Royal (2018), men han har även regisserat avsnitt ur The Good Place (2016-2020). Han är dock bättre känd som manusförfattare än en regissör och har bland annat skrivit den prisbelönta The Martian (2015) men även för Daredevil (2015-2018).

Goddard kommer dock inte jobba helt utan hjärnorna bakom franchisen, då THR rapporterar att Lana Wachowski kommer att vara producent för projektet.

Vad handlar filmen om?

Så här tidigt i produktionen är det oklart exakt vad som kommer att hända i själva filmen och vilka som kommer vara involverade. Ingen riktig information om storyn har släppts än så länge.

I den senaste filmen spelade Keanu Reeves ännu en gång den utvalda Neo som tvingas in i en ny Matrix, 60 år efter händelserna i den tredje filmen. Man kan anta att nästa film tar vid efter The Matrix Resurrections, men THR rapporterar att Goddard vill ta sig an filmen från "en ny vinkel som expanderar franchisen", så det är osäkert om Reeves kommer att vara huvudkaraktär eller vad filmen faktiskt kommer att handla om.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt om nya "Matrix"-filmen.

LÄSTIPS: 10 filmer för dig som gillar Matrix

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL