Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
BEKRÄFTAT: Låt den rätte komma in blir tv-serie

BEKRÄFTAT: Låt den rätte komma in blir tv-serie

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
22 september 2021
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
22 september 2021

Det blir en ny tv-serie av vampyrberättelsen.

I flera år har det viskats om att en ny serie baserad på "Låt den rätte komma in" ska vara på gång – nu är det till sist bekräftat att den blir av. Det är Showtime som har beställt 10 avsnitt av en dramaserie inspirerad av originalberättelsen.

John Ajvide Lindqvists roman bästsäljare från 2004 har gjort stor succé bortom sin bokform. Redan 2008 gjorde Tomas Alfredson en hyllad filmadaptation av romanen (med manus från Ajvide Lindqvist), en film som det i sin tur gjordes en amerikans remake på 2010, under namnet Let Me In.

Tomorrow Studios har under omkring sju års tid försökt sjösätta en Let den rätte komma in-serie, rapporterar Deadline, och nu ser alltså projektet ut att bli av en gång för alla. Det är amerikanska Showtime som har plockat upp piloten av serien Let the Right One In och lagt en beställning på totalt 10 stycken avsnitt. Redan tidigare i år rapporterades det att en serien var på gång, men först nu är det bekräftat att den har hittat en köpare.

KOLLA OCKSÅ IN: Svenska filmer och serier

Den kommande serien är inspirerad av boken och filmen från 2008, men avviker från dem när det kommer till handlingen.

"Let the Right One In" kommer att kretsa kring karaktären Mark och hans dotter Eleanor, som tio år tidigare, som 12-åring, blev till en vampyr. Fast i en 12-årings kropp och utan möjligheten att gå utanför dörren under dagtid, lever hon ett avskärmat liv. Samtidigt gör hennes pappa vad han kan för att förse henne med det mänskliga blod hon behöver för att överleva.

I rollerna kommer vi att se Demián Bichir (Mark), Madison Taylor Baez (Eleanor), Anika Noni Rose, Grace Gummer m.fl.

Produktionen är planerad att starta tidigt 2022, i New York.

LÄS OCKSÅ: Årets bästa serier

NÄSTA ARTIKEL