Bästa streamingtipsen för att få igång julkänslan

Bästa streamingtipsen för att få igång julkänslan

Sofie Landgren
18 december 2022 kl. 16:12

Filmtipsen för den perfekta fjärde advent

Har du inte lyckats få igång julkänslan ännu? Ingen fara, vi har samlat bästa tipsen för att du ska få en så mysig fjärde advent som möjligt och lyckas kicka igång julkänslan rejält

Är du en av de som ännu inte lyckats få igång julkänslan? Här samlar vi de bästa filmtipsen och var du kan streama dem, allt för att du ska kunna få igång den optimala julstämningen.

Bästa filmtipsen för fjärde advent

Love Actually
Foto: Universal Pictures.

Love Actually (2003)

Vi rivstartar med en gammal klassiker från 2003, Love Actually. En prolog på Heathrow Airport presenterar ett antal parallella handlingar. I filmen drabbas karaktärerna på ett eller annat sätt av kärlek, möjlig och omöjlig kärlek, flyktig och passionerad kärlek, av kärlek som är ögonblicklig eller av kärlek som mognar fram. I slutändan blir ingenting som någon tänkt sig.

Finns på: Prime Video, Viaplay och SVT Play

The Holiday
Foto: Sony Pictures.

The Holiday (2006)

Som nummer två på listan har vi givetvis The Holiday från 2006. Det här är en romantisk komedi om Amanda Woods, en filmtrailerproducent i Los Angeles, som hittar hittar en annons på en stuga till uthyres i London tillhörande Iris Simpkins. Amanda skickar då ett meddelande till Iris och de kommer överens om att byta hus i två veckor från och med nästa dag. 

Finns på: Netflix, Prime Video, HBO Max, Viaplay och Sky Showtime

Edward Scissorhands
20th Century Fox.

Edward Scissorhands (1990)

Nummer tre på listan är ingen mindre än Tim Burtons Edward Scissorhands. Filmen är från 1990 och klassas som ett romantiskt drama. Filmen handlar om Edward Scissorhands, en skapelse av en gammal uppfinnare som går bort på grund av ålderdom och då lämnar Edward ensam i slottet där de bor. En dag beger sig Peg Boggs upp till slottet för att sälja kosmetika, och där får hon syn på Edward. Hon tar då hem honom till sitt hus i Pastellstaden.

Finns på: Disney +

Bridget Jones Dagbok
Foto: Universal Pictures.

Bridget Jones dagbok (2001)

På nyårsdagens morgon vaknar den drygt trettioåriga Bridget Jones med en praktfull baksmälla. Fortfarande singel, helt oförmögen att få någon ordning på sitt röriga liv och alltid så förbannat otursförföljd. Hon ger sig själv nyårslöftena att sluta röka, att banta, att sluta fantisera om sin chef och att hitta en snygg och förnuftig kille.

Finns på: Viaplay och Prime Video

Ensam Hemma-stjärnan Macaulay Culkin om sitt liv
Foto: Disney+.

Ensam hemma (1990)

Sist men inte minst har vi den här godbiten från 90-talet. I Ensam hemma får vi se när Kevins familj åker på semester och helt glömmer bort honom. Den åtta år gamla Kevin McCallister har blivit mannen i huset och istället för att leta efter sin föräldrar så dekorerar han huset inför julhelgen. Problemet är bara att två tjuvar försöker bryta sig in, och Kevin som alltid reagerar iskallt, börjar nu bygga fällor för att sätta dit tjuvarna.

Finns på: Disney +

Letar du efter fler titlar och var de finns? Använd vårt superenkla verktyg Streamtopp så får du all information samlad. Finns nu även som app.

Klicka här för att komma till Streamtopp.

streamtopp

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL