Barnstjärnan Austin Majors död – blev 27 år gammal

Barnstjärnan Austin Majors död – blev 27 år gammal

Moa  Andersson
Uppdaterad kl. 09:02 | Publicerad 14 februari 2023 kl. 08:02

Barnstjärnan avliden på anläggning för hemlösa

Austin Majors medverkade i serien "På spaning i New York" i sju säsonger. Under söndagen avled skådespelaren på en anläggning för hemlösa.

Familjen bekräftar att barnstjärnan Austin Majors är död i ett uttalande till TMZ. Dödsorsaken är oklar, men TMZ rapporterar att han eventuellt tagit en överdos av fentanyl. Han blev 27 år gammal.

"Han var en kärleksfull, konstnärlig, briljant och vänlig människa. Austin var glad och stolt över sin skådespelarkarriär", skriver de.

Austin Majors
Austin Majors i "An Accidental Christmas". Foto: Regent Entertainment

"Kommer för alltid att sakna honom"

Familjens uttalandet fortsätter, "Austins yngre syster, Kali, säger att hennes bästa minnen med Austin var att växa upp på film med honom, volontärarbete på evenemang med Kids With a Cause och när de backpackade tillsammans. Austin var den sortens son, bror, barnbarn, och brorson som gjorde oss stolta och vi kommer för alltid att sakna honom djupt.”

En obduktion slutfördes under gårdagen och slutgiltiga resultat förväntas inom de närmsta månaderna.

Slog igenom som barn

Austin Majors var barnstjärnan i den klassiska polisserien På spaning i New York med originaltiteln NYPD Blue där han spelade Theo Sipowicz i hela sju säsonger.

Majors vann Young Artist Award 2022 för bästa prestation i tv-serien På spaning i New York och nominerades även för bästa prestation i en Voice Over-roll för sitt arbete på Treasure Planet året därpå.

An accidental christmas, According to Jim och Volare är även titlar skådespelaren har medverkat i. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL