JUST NU: Första klippen från Ronja Rövardotter & Börje Salming-serien släppta!

JUST NU: Första klippen från Ronja och Börje Salming-serien släppta!

  • Viaplay
Filmtopp
14 februari 2023 kl. 08:02
ANNONS
ANNONS

Viaplay höjer ribban ett steg till

I dag presenterar VIaplay de första klippen från sina två storsatsningar "Ronja" och "Salming". Det är dramatiska sekvenser vi får ta del av där det tydligt framkommer att streamingtjänsten höjer ribban ett steg till.

I samband med att Viaplay släppte sitt bokslut för 2022 passade streamingtjänsten på att dela med sig av två klipp från höstens storsatsningar – Ronja och Salming. Som titlarna indikerar är den första en nytagning av Astrid Lindgren-klassikern Ronja Rövardotter och den andra en filmatisering av ishockeylegendaren Börje Salmings liv.

Smygtitten på båda serierna finns i klippet nedan – Salming vid 03.04 och Ronja vid 06.00:

Något premiärdatum för de båda serierna finns ännu inte. Just nu pågår inspelningen av Ronja för fullt och ska enligt uppgifter till Filmtopp fortsätta fram till sommaren. Däremot är det planerat att de båda serierna får premiär under hösten/vintern 2023.

Ronja Rövardotter
Foto: Viaplay

Om nya Ronja Rövardotter

Baserad på Astrid Lindgrens klassiska bok följer Ronja följer en ung flicka, som föds in i ett gäng rövare i en medeltida skandinavisk borg, och hennes äventyr. När Ronja växer upp upptäcker hon att den omgivande skogen kan vara en magisk, och i bland farlig, plats fylld av märkliga varelser. Men när Ronja träffar den unge pojken Birk från ett rivaliserande gäng, är det början på en mörk familjefejd, samtidigt som en ökänd fogde anländer för att rensa skogen på rövare en gång för alla. Ronja och Birk flyr in i skogen för att försöka överleva på egen hand.

Om Börje Salming-serien

Hedda Stiernstedt (Vår tid är nu) gör Valter Skarsgård sällskap i Viaplays dramatisering av Börje Salmings fantastiska hockeykarriär där Valter spelar den legendariska sportsmannen. Stiernstedt spelar Börjes hustru Margitta, medan Oscar Skagerberg (The Last Kingdom) spelar Börjes bror Stig Salming, och Pelle Holmström (Partisan) spelar hockeystjärnan Inge Hammarström. För regin står Amir Chamdin (Cornelis, Partisan). Bland övrig cast ser vi Jason Priestley (Beverly Hills), A.C. Peterson (Narc, Shooter), Simon Lööf (Threesome) och Kelly van der Burg (Decoys).

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL