Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Arnold Schwarzenegger om sin mest underskattade roll: "En politisk attack"

Arnold Schwarzenegger pekar ut sin mest underskattade film

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
18 juni 2023
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
18 juni 2023

Arnold-filmen som blev felaktigt behandlad – enligt stjärnan själv

Arnold Schwarzenegger är just nu aktuell med "Fubar" på Netflix och har genom sin karriär bjudit på en rad publikfavoriter – men också några mindre framgångsrika filmer. Nu har han avslöjat vilken av sina roller han tycker är mest underskattad, och påstår att "en politisk attack" ligger bakom att filmen sågades.

Trots sina nu 75 år är Arnold Schwarzenegger i allra högsta grad aktiv som skådespelare. I dag har hans serie Fubar – ett actionäventyr där han spelar CIA-agent – premiär på Netflix, och han har inga planer på att dra ner på tempot. Ett tempo som trummat på stadigt sedan 70-talet, med undantag för några års paus när han extraknäckte som Kaliforniens guvernör.

Få skådespelare kan stoltsera med lika många kultrullar på sin meritlista som Arnold. Conan barbaren (1982), Terminator-franchisen, Commando (1987), Rovdjuret (1987) och en rad andra filmer har gjort Schwarzenegger till en livs levande legendar. Vid sidan om alla succéer har det ofrånkomligen blivit en och annan flopp också – men det är inte alla av dem som Arnold själv tycker hör hemma i kategorin för bottennapp.

Arnold Schwarzenegger om sin mest underskattade roll: "En politisk attack"
Foto: Columbia Pictures.

Den egna rollen som Arnold Schwarzenegger tycker är underskattad: "En politisk attack"

Nyligen gjorde The Hollywood Reporter en djupdykning i Arnold Schwarzeneggers karriär. Då passade stjärnan bland annat på att ge en känga till de senare Terminator-filmerna, bjuda på en statusuppdatering om Twins-uppföljaren (där ett trillingsyskon skulle introduceras) och en hel del annat.

Till kategorin "en hel del annat" hittar vi mycket snack om Fubar, men också samtal om Arnolds dödsförakt, vilket ledde till det magiska citatet: "Min plan är att leva för evigt" – och en fråga om vilken av hans roller han själv tycker är mest underskattad. I sin djupa filmografi finns det åtminstone en film han tycker förtjänar ett bättre rykte.

Siste actionhjälten. Den blev slaktad innan någon såg den. Det var bokstavligt talat en politisk attack för att jag kampanjade för [George H.W. Bush], men Bill Clinton vann, förklarar Arnold i intervjun. Siste actionhjälten var bra. Den var inte fantastisk, men den var underskattad. I dag ser fler och fler den och säger, "jag älskar den här filmen".

Ett bevis på att Siste actionhjälten (1993) var underskattad och att folk uppskattar den i dag är att den fortfarande fyller på hans bankkonto.

– Den tjänade pengar, det är alltid en viktig aspekt för mig. För det är ju show business, eller hur?

"Siste actionhjälten" handlar om en ung pojken som med hjälp av en magisk biobiljett kastas in i sin favoritactionhjältes fiktiva värld. "Fubar" finns nu att streama på Netflix.

NÄSTA ARTIKEL