Twins 2 äntligen på väg

Arnold Schwarzeneggers frustrerade svar om Twins 2: "Reitman fucked it up"

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 30 december 2023 kl. 07:39 | Publicerad 17 maj 2023 kl. 11:00

Dödsfallet ser ut att ha blivit slutet för Triplets med Arnold, DeVito och Murphy

Härom året kom den oväntade nyheten att en uppföljare var på gång till kultkomedin "Twins", men det senaste året har det varit väldigt tyst om projektet. Nu har Arnold Schwarzenegger kommit med en statusuppdatering för "Twins 2", som han menar att Jason Reitman "fucked up".

Redan hösten 2021 såg det ut som om en uppföljare till Twins (1988) hade fått grönt ljus. Kultkomedin om ett omaka tvillingpar, spelade av Arnold Schwarzenegger och Danny DeVito, skulle i Twins 2 enligt utsagor expanderas till att handla om ett trillingpar. Både Schwarzenegger och DeVito har varit beredda att reprisera sina roller och för det tredje syskonet har både Eddie Murphy och Tracy Morgan rapporterats vara aktuella, vid olika tillfällen. Uppföljaren har också förmodats gå under namnet Triplets.

För lite mer än ett år sedan gav Arnold Schwarzenegger en statusuppdatering gällande filmen. Då påstod han att det fortfarande fanns planer på att producera projektet – men sedan dess har det varit oroväckande tyst. I en ny intervju avslöjar Arnold nu varför arbetet med Triplets inte har rört sig framåt, och han riktar ett anklagande finger mot en specifik person.

Arnold Schwarzenegger frustrerade svar om Twins 2: "Reitman fucked it up"
Foto: UIP.

Vad har hänt med Triplets? Arnold om Twins 2: "Reitman fucked it up"

I samtal med The Hollywood Reporter (THR) öppnade Arnold Schwarzenegger upp om sin kommande Netflix-serie Fubar, hur han inte har några planer på att pensionera sig och att han lämnat Terminator-franchisen bakom sig. Utöver det fick han också frågan om statusen för den efterlängtade Twins-uppföljaren Triplets – och han gav ett frustrerat svar på frågan.

Jason Reitman fucked it up! Jason Reitman satte bokstavligt talat stopp för projektet när hans pappa dog, avslöjar Schwarzenegger i intervjun.

Ghostbusters- och Twins-regissören Ivan Reitman gick bort i februari 2022, 75 år gammal, och han var likt Schwarzenegger och DeVito knuten till Twins 2. Men efter han bortgång verkar projektet hamnat i sonen Jason Reitmans (Juno, Up in the Air, Ghostbuster: Afterlife) händer.

– Han pappa ville verkligen göra den. Jag ville verkligen göra den. Danny DeVito ville verkligen göra den. Vi hade finansieringen. När hans pappa dog sa Jason "jag gillade aldrig idén" och la den på is, utvecklar Schwarzenegger.

De dåliga nyheterna förmildras dock av ett annat avslöjande från Arnold – att han håller på att utveckla en annan film tillsammans med DeVito.

Även Conan-uppföljaren hänger löst

Utöver frågan om en uppföljare till Twins fick Arnold också komma med en statusuppdatering för en uppföljare till Conan förgöraren (1984). Även det projektet ser ut att hänga löst. Enligt Arnold menar rättighetsinnehavaren Fredrik Malmberg att han har en överenskommelse med Netflix, som i sin tur påstår sig inte veta något om det. Arnold har dock förhoppningar om att det fortfarande ska bli något av projektet. I intervjun med THR säger han att det finns flera versioner av manus och regissörer som är villiga att ta sig an filmen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL