Armie Hammers exfru efter anklagelserna: "Han var den värsta tänkbara"

Armie Hammers exfru efter anklagelserna: "Han var den värsta tänkbara"

Moa  Andersson
09 februari 2023 kl. 12:02

Elizabeth Chambers talar ut: "Det finns inga ord"

Skådespelaren Armie Hammer försvann helt från filmradarn efter grova anklagelser om övergrepp och kannibalistiska fantasier. Nu pratar exfrun Elizabeth Chambers ut om den stormiga tiden som skapat rubriker över hela världen.

Call Me By Your Name-skådespelaren Armie Hammer var på god väg att etablera sig som ett av Hollywoods tyngsta namn när han plötsligt försvann helt från filmradarn. Detta efter anklagelser om grova sexuella övergrepp och vittnesmål om kannibalistiska fantasier; bland annat menar en kvinna att han ristade in ett "A", som i Armie, på hennes kropp med en kniv.

I augusti 2022 lanserades en dokumentär på discovery+House of Hammer, där inte bara Armie Hammer granskades utan även hans släkt. Enligt dokumentären har familjen en historia av våld, övergrepp, politisk manipulation och ekonomiska bedrägerier.

Armie Hammer
Armie Hammer. Foto: discovery+

Elizabeth Chambers tyckte att Armie Hammer var den "värsta tänkbara"

Bageriägaren och tv-personligheten Elizabeth Chambers, exfru till Armie Hammer, berättar att hon fick höra om anklagelser om sexuella övergrepp och fetischer mot sin exmake precis som allmänheten fick göra – i media. Något som gjorde Chambers mållös.

I onsdags publicerade Elle ett personporträtt av Elizabeth Chambers där hon pratar ut kring hur hon och Hammer blev kära, hur deras förhållande omformades av hans växande berömmelse och hur det blev mot slutet. Ungefär samtidigt som anklagelserna dök upp, blev han enligt henne "den värsta tänkbara".

För Chambers var Hammers beteende mer irriterande än liknade ett "djur i en bur", enligt artikeln.

– Han var den värsta tänkbara, säger hon.

Deras äktenskap hade redan försämrats vid det laget och hon kom ihåg att de tillbringade mindre tid tillsammans och vid en middagsbjudning "pratade de inte ens" med varandra.

– Med tiden lär din partner sig saker om sig själv. De växer, du växer och du hoppas att ni växer tillsammans, säger hon. 

Armie Hammer
Armie Hammer i "Rebecca". Foto: Netflix.

Elizabeth Chambers: "Jag fick veta det på samma sätt som allmänheten"

Det slutade med att Hammer och Chambers separerade 2020 och efter detta började anklagelser kring Hammers sexuella fetischer och beteende dyka upp. Detta inkluderade overifierade meddelanden i sociala medier som påstås ha kommit från skådespelaren, och som uttryckte ett intresse för kannibalism, något som Hammer dock har nekat till.

För Chambers uppdagades skandalen på samma sätt som för alla andra:

– Jag fick reda på saker på samma sätt som allmänheten. Jag tänkte att "Jag saknar ord. Vad i helvete?", säger Elizabeth.

Hon vill inte uttala sig specifikt om Hammers påstådda intressen eller deras eget sexliv, men betonar att gränser är a och o i ett äktenskap. 

Armie Hammer
Armie Hammer. Foto: discovery+

Elizabeth vill inte att hennes barn ska vara en blandning av henne och Hammer

I efterdyningarna av anklagelserna och skilsmässan berättar Chambers att hon mest tänkte på sina barn. Känslan av att inte vilja att deras barn ska vara en blandning av henne själv och Hammer.

– Vill jag att min son ska bli det här? Skulle jag vilja att min dotter skulle stanna i ett sådant här förhållande? En dag vill jag att de ska kunna säga "jag är oberoende av vad som har hänt tidigare generationer. Jag är medveten om det, men jag är den person jag är, inte på grund av var jag kom ifrån", säger hon. 

Hon är också väldigt tydlig med att Hammers agerande inte har något med henne att göra. Det sista hon vill göra är att låta någon annans handlingar, som inte har något med henne själv att göra, göra henne arg.

– Det kommer inte att hjälpa mig, och det kommer inte att hjälpa någon omkring mig, understryker hon.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL