De har lett Oscarsgalan flest gånger – Jimmy Kimmel klättrar på listan

Årets sinnessjuka goodiebag i Oscarsgalan 2024 – värd ca 1,5 miljoner kronor

Sofie Landgren
Uppdaterad kl. 10:03 | Publicerad 07 mars 2024 kl. 08:03

Den exklusiva presentpåsen "Everybody wins"

Oavsett om de tar hem en gyllene statyett eller inte så kommer de nominerade till den 96:e Oscarsgalan att komma hem med en extremt exklusiv goodiebag med ett innehåll som för oss "vanlisar" bara går att drömma om.

De har lett Oscarsgalan flest gånger – Jimmy Kimmel klättrar på listan
Jimmy Kimmel är Oscarsvärd för fjärde gången. Foto: abc/Academy of Motion Picture Arts and Sciences.

Oscarsgalan 2024 – årets flådiga goodiebag

Distinctive Assets, företaget bakom den sjusiffriga "Alla vinner"-presentpåsen till Oscarsgalan 2024, avslöjade förra månaden de gratis godsaker som årets Oscarsnominerade kommer att få med sig hem från galan. Årets goodiebag har ett exakt värde av 1 448 092,80 svenska kronor och innehåller allt från handgjorda väskor till exklusiva resor.

I ett pressmeddelande, som kom förra månaden, bekräftade företaget innehållet i sin presentpåse för 2024 som bland annat kommer att överlämnas till Hollywoodstjärnorna Bradley Cooper, Emma Stone, Lily Gladstone och Robert Downey Jr. De nominerade kommer bland annat få en all-inclusive-vistelse på Schweiz exklusiva skidanläggning Chalet Zermatt Peak (där en vecka brukar kosta runt 100 000 dollar). En sju dagars vistelse på Golden Door, en lyxig spaanläggning i San Marcos, Kalifornien. Samt tre nätter i en "hänförande privat villa" i St Barths.

Förutom gratis vistelser på femstjärniga hotell, innehåller 2024 års "Alla vinner"-Oscars-presentpåsen ett brett utbud av förstklassiga skönhetsprodukter, från märken som Miage Skincare, Adonis Arcana och Danucera. Den innehåller även designer-kuddar och örngott, exklusivt handgjorda väskor och ryggsäckar, lyxiga köksapparater, blommor, en specialutgåva av den klassiska Rubikskuben, böcker, all slags mat och dryck du kan tänka dig och mycket mer!

Här kan du ta del av hela Distinctive Assets långa lista över årets gåvor.

Har fått en hel del kritik genom åren

Med tanke på att Oscarsgalans överdådiga presentpåsar ges till nominerade som i allmänhet stoltserar med rikedomar på flera miljoner dollar, har traditionen "Alla vinner"-presentpåsen (som inte är officiellt kopplad till akademin), föga förvånande, fått en hel del kritik av både tittarna och kändisarna själva.

Inför Oscarsgalan 2022 skrev bland annat den brittiske komikern och skådespelaren Ricky Gervais på plattformen X (före detta Twitter): "Jag hoppas att den här showen hjälper till att muntra upp de vanliga människor som tittar på hemma. Om du till exempel är arbetslös, trösta dig lite med det faktum att även om du hade ett jobb, så skulle din lön förmodligen inte vara lika mycket som godispåsen som alla skådespelare just har fått."

Årets Oscarsgala äger rum den 10 mars (huvudsakligen natten till den 11 mars, svensk tid).

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL