Då sänds Oscarsgalan 2024 – sändningstider, kanal, programledare

Då sänds Oscarsgalan 2024 – sändningstider, kanal, programledare

  • TV4 Play
Emil Oscar Rasmussen
05 mars 2024 kl. 16:03

Pär Lernström och Emma Molin leder Oscarsgalan 2024 för TV4

Den 10 mars (natten till den 11 mars) går Oscarsgalan 2024 av stapeln. I Sverige sänds den stora filmfesten av TV4 och TV4 Play, med Pär Lernström och Emma Molin som programledare för den svenska sändningen.

Oscarsgalan 2024 – vilken kanal sänder galan?

Oscarsgalan 2024 sänds, som så många gånger de senaste åren av TV4 och TV4 Play. Årets stora gala arrangeras officiellt den 10 mars, men värt att notera är att majoriteten av Oscarsgalan kommer att gå av stapeln natten till den 11 mars.

I USA är det kanalen abc som sedvanligt sänder galan.

Då sänds Oscarsgalan – sändningstider

  • 23.20–00.00 – röda mattan
  • 00.00–03.30 – Oscarsgalan
Då sänds Oscarsgalan 2024 – sändningstider, kanal, programledare
Foto: Abc/Academo of Motion Picture Arts and Sciences.

De är programledare för Oscarsgalan 2024

Värd för Oscarsgalan 2024 är återigen Jimmy Kimmel, som axlar uppdraget för fjärde gången. Det innebär att Kimmel nu delar fjärdeplatsen på listan över dem som varit värd för Oscarsgalan flest gånger.

I Sverige är det Pär Lernström som tillsammans med Emma Molin kommer att guida svenska tittare genom Oscarsnatten. Duon kommenterar galan live från Oscars-studion i Stockholm.

– Vi gör galan för femte året i rad. Fem år som bjudit på det mesta. För min del har Oscarsgalan inneburit många otroliga minnen och årets filmskörd vittnar om en ännu spännande kväll. Att få kommentera galan tillsammans med Emma ska bli väldigt kul, säger Pär Lernström i ett pressmeddelande från TV4.

Även Emma Molin uttalar sig:

– Gala, film och Pär Lernström. Jag kan inte tänka mig att spendera söndagsnatten på ett bättre sätt.

Vilka som är med och tävlar om de prestigefyllda Oscarsstatyetterna kan du läsa i vår artikel om alla Oscarsnomineringar 2024.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL