Årets sex mest populära serier 2021

Årets sex mest populära serier 2021

Filmtopp
19 december 2021 kl. 15:12

Filmtopp lyfter läsarnas favoriter

Det börjar bli dags att summera 2021. Filmtopp lyfter fram de sex serier som läsarnas har läst och sökt på mest under årets gång.

Snart är det dags att lämna ett unikt filmår bakom sig. 2021 kommer att gå till historien som det andra året där filmindustrin tacklade tuffa utmaningar av sällan skådat mått. Samtidigt bjöds det på en hel del kvalitetsunderhållning i form av välstöpta serier och läckert utformade biofilmer.

I den här artikeln lyfter vi fram de sex stycken TV-serier som var populärast under årets gång, enligt googlingar och sökningar på Filmtopp. Vad som är värt att notera är att svenskarna lockades ännu mer av Exit än av Squid Game. Att den norska serien kommer tillbaka med en tredje säsong, bäddar för fortsatt succé – och vem vet, kanske toppar även Exit vår lista år med?

6. Lyckoviken (Viaplay)

Säg vad du vill, Camilla Läckbergs spänningssåpa har blivit en svensk storfavorit. Nyligen släppte serien sin tredje säsong och vi vet sedan tidigare att en fjärde är på ingång. Och varför skulle inte den intrigtäta historien fortsätta? Vi får inte nog av alla svängar och turer i denna intrigtäta historia om lögner, svek och kärlek!

5. Leif & Billy (SVT Play)

Sicken tvärvändning! Från de snåriga relationerna i Lyckoviken till de… unika bröderna i norr! Leif och Billy Öhman gjorde succé med sin nya säsong och blev återigen ett med svenska folket. Om en ny säsong kommer eller inte återstår att se, men Filmtopp som har pratat med grabbarna grus vet att de har pratat om storslagna planer – kanske till och med en film!

4. The Handmaid's Tale (HBO Max)

Elisabeth Moss har alltid varit en begåvad skådespelare, men med The Handmaid's Tale har desto fler fått upp ögonen för henne. Och vi förstår varför! Hon är lysande i rollen som June Osborne i Margaret Atwoods berättelse. Men sett till att många var besvikna på den fjärde säsongen, gäller det att den femte steppar upp lite när den väl har premiär – annars kommer den nog inte kvala in på varken denna lista eller motsvarande nästa år.

3. Huss (Viaplay)

Att 2021 var ett starkt år för Viaplay är svårt att argumentera emot. Utöver att göra fler lyckade serier har de även lanserats i USA och med fler länder i sikte. Huss blev en stor publik framgång och placerar sig på en tredje plats på listan över årets mest populära serier.

I Huss följer vi Irene Huss dotter, Katarina, när hon börjar som polis i Göteborg och tvingas tackla både det tuffa yrket och den korruption hon upptäcker pågår inom poliskåren.

2. Squid Game (Netflix)

Efter Parasit var det dags för nästa sydkoreanska dundersuccé. Netflixserien Squid Game kom från ingenstans och började sakta men säkert sopa banan med alla sina motståndare på den gigantiska streamingtjänsten. Efter en tid blev den Netflix mest streamade. Den blev också omdiskuterad världen över för sina brutala lekar som skolbarn börjat snappa upp. Oavsett vad man tycker om Squid Game så är en sak säker – det är ett internationellt fenomen olikt det mesta.

1. Exit (SVT Play)

Vem hade trott att sviniga norrmän (och en svensk) på koks skulle vara ett recept för succé? Alla så klart! Och det var det med! Exit är ett fenomen i sann American Psycho-anda. Den andra säsongen tog Skandinavien med storm och nu har vi precis fått reda på ett ny säsong av Exit är på ingång med nya inblickar i den grisiga finansvärld våra huvudroller tillhör. Spänningen stiger och vi är övertygade om att Exit kommer att hamna högt på vår lista nästa år med – men kommer den verkligen klara sig till en förstaplats?

Detta var Filmtopps lista med årets sex mest populära serier. I vårt tycke bjöd den helt klart på några överraskningar.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL