Premiär till hösten för "Disclaimer" med Cate Blanchett och Kevin Kline

Premiär till hösten för "Disclaimer" med Cate Blanchett och Kevin Kline

  • Apple TV+
Emil Oscar Rasmussen
25 juni 2024 kl. 16:00

Psykologisk thriller av Oscarsvinnande Alfonso Cuarón

Apple TV+ har presenterat ett premiärdatum för den kommande miniserien "Disclaimer" – en psykologisk thriller med Cate Blanchett och Kevin Kline, skapad av Alfonso Cuarón. Serien har premiär i oktober 2024.

Det är rejält med stjärnglans både framför och bakom kameran i Apple TV+ kommande miniserie Disclaimer. I huvudrollerna ser vi de två Oscarsbelönade skådespelarna Cate Blanchett och Kevin Kline, och Alfonso Cuarón (Roma, Gravity, Children of Men), som ligger bakom serien, är också en flerfaldig Oscarsvinnare. På sin gemensamma meritlista har seriens tre tunga nyckelpjäser sju Oscarsstatyetter.

Serien är baserad på Renée Knights roman man samma namn och beskrivs som en psykologisk thriller. Handlingen kretsar kring en hyllad journalist, Catherine (Blanchett), som klättrat till toppen av branschen genom att avslöja andras hemligheter. Ödet som hon utsatt så många andra för ser plötsligt ut att kunna bli verklighet för henne själv, när hon får hem en bok skriven av en anonym författare och upptäcker att innehållet avslöjar hennes mörkaste hemligheter.

Catherine inleder en desperat jakt på att hitta författaren, men måste samtidigt konfrontera det förflutna som nu hotar att förstöra hela hennes familjs liv.

Cate Blanchetts "Disclaimer" har premiär på Apple TV+ i oktober

Apple avslöjade redan i slutet av 2021 att Alfonso Cuarón skulle göra Disclaimer för deras räkning, och sedan dess har väntan varit lång. Nu kan Apple TV+ äntligen presentera ett premiärdatum för miniserien, som lanseras på streamingtjänsten den 11 oktober 2024.

På premiärdagen kommer de första två avsnitten, av totalt sju, att släppas. Därefter släpps ett nytt avsnitt i veckan fram till och med den 15 november.

Även vid sidan Blanchett och Kline är det en imponerande rollista, innehållande namn som Sacha Baron Cohen, Kodi Smit-McPhee, Lesley Manville, Louis Partridge, Leyila George och Hoyeon m.fl. Soundtracket till serien är dessutom komponerat av Finneas O'Connell, av många bekant som bror och yrkespartner till världsartisten Billie Eilish.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt på Apple TV+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL