Maverick-regissören gör Formel 1-film med Brad Pitt

Maverick-regissören gör Formel 1-film med Brad Pitt

  • Apple TV+
22 juni 2022 kl. 12:06

Joseph Kosinski tar an nya projekt

Mannen bakom Top Gun-succén "Maverick" går nu vidare och gör Formel 1 film tillsammans med Brad Pitt – och det är Apple TV+ som lyckats snappa upp projektet.

Det är högaktuelle Top Gun: Maverick- och Spiderhead-regissören Joseph Kosinski som nu tar sig an ett nytt, minst sagt fartfyllt, projekt. Härnäst ska Kosinski jobba på en Formel 1-film tillsammans med storstjärnan Brad Pitt åt Apple TV+. Filmen förväntas dock få en storskalig biolansering innan den landar på streamingplattformen. Detta rapporterar The Wrap.

Titeln, eller åtminstone arbetstiteln för filmen, är Formula One. Den kommer att produceras av bland andra Pitt samt den legendariske Jerry Bruckheimer – mannen som ligger bakom filmer som Armageddon, Black Hawk Down och Pirates of the Caribbean för att nämna några. Filmen kommer även granskas av Formel 1-föraren Lewis Hamilton, en av sportens främsta genom tiderna, som också är kopplad till projektet som producent, för att göra allt så äkta och fartfyllt som det bara går.

Manuset skrivs av Ehren Kruger och filmen kommer att handla om veteranen (Pitt) som tränar en yngre förare till att bli bäst.

Än så länge har inget rapporterats kring vilka skådespelare som ansluter till projektet utöver Pitt och det finns inte heller något premiärdatum ännu.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL