Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Lars Keplers Lazarus blir film – Tom Hardy spelar seriemördare

Lars Keplers Lazarus blir film – Tom Hardy spelar seriemördare

  • Apple TV+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
04 februari 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
04 februari 2023

Superstjärnan ombord när svenska deckaren ska filmatiseras

Nu står det klart att Lars Keplers bok "Lazarus" ska bli TV-serie på Apple TV+. I serien får vi se ingen mindre än Tom Hardy spela seriemördare.

I dag nås vi av nyheten om att den framgångsrike svenske kriminalförfattaren Lars Keplers bok Lazarus ska få sig en internationell TV-serie på Apple TV+. I den får vi se megastjärnan Tom Hardy spela en mörk roll som seriemördare. En annan känd skådespelare som tar plats på rollistan är Emmynominerade Zazie Beetz (Atlanta), detta rapporterar tidningen Deadline.

Lazarus är den sjunde boken i serien om kommissarie Joona Linna (Zazie Beetz), som går undercover knäcka ett fall runt två försvunna personer som antas vara offer för en ökänd seriemördare vid namn Jurek Walter (Tom Hardy). Hennes mål är att pressa och få fram sanningen ur honom, men det blir lättare sagt än gjort att komma fram till lösningen. 

Øystein Karlsen, som är författare på den norska braksuccén Exit, är klar för att skriva manuset till serien som blir den andra filmatiseringen på en Lars Kepler-bok efter Hypnotisören med Mikael Persbrandt som kom ut 2012.

Än så länge har vi inget premiärdatum för "Lazarus", inte heller något uttalat datum för när inspelningen drar igång. Troligtvis blir det inte förrän någon gång nästa år.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL