Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Sylvester Stallone om största misstaget i karriären: "Störde mig enormt"

Sylvester Stallone om största misstaget i karriären: "Störde mig enormt"

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 februari 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 februari 2023

Skådespelaren öppnar upp i gammal intervju som kommit tillbaka till ytan

Sylvester Stallone har ett och annat skelett i garderoben. Men inget tycks göra lika ont som det han kallar för det största misstaget i karriären. "Störde mig enormt", säger han bland annat.

Det har nu blivit känt att den nu 76-årige Sylvester Stallone och hans familj ska få en realityserie vid namn The Family Stallone. Om det blir en succé i stil med klassikern The Osbournes eller mer moderna The Kardashians återstår att se. Hur som helst lär den inte bli en lika stor flopp som Paris Hilton's My New BFF, som klockar in på ruggigt svala 2.0/10 i betyg på IMDb. Men även om satsningen The Family Stallone där familjen bjuder kameran in i deras liv skulle gå uselt lär den inte göra lika ont för Hollywoodstjärnan som det han kallar sitt största misstag i karriären.

Sylvester Stallone om största misstaget i karriären: "Störde mig enormt"
"Judge Dredd" (1995). Foto: Buena Vista Pictures Distribution.

Sylvester Stallone om största misstaget i karriären: "Störde mig enormt"

I en presskonferens från 2008, som nu fått ny spridning, när superstjärnan promotade Rambo, så berättade han om arbetet på en storfilm från 90-talet, Judge Dredd, och hur det tog på honom när den gick ut på världens biografer och gjorde publik såväl som kritiker besvikna. Förväntningarna var stora på superhjältefilmen, och i synnerhet bland serietidningens hängivna fans. 

– Det största misstaget jag någonsin gjort var det slarviga hanterandet av Judge Dredd, sade Sylvester Stallone och fortsatte: 

– Den skulle ha kunnat vara en fantastisk, nihilistisk och intressant vision av framtiden – domare, jury och bödel. Den filmen störde mig verkligen enormt mycket.

Stallone berättade vidare om hur han kände inför kritiken som filmen och han själv fick ta emot när den nådde sin publik: 

– Någon måste ta smällen när saker inte fungerar – och eftersom jag var den mest igenkännbara, högst profilerade [blev det jag].

Judge Dredd har i skrivande stund svala 5.8/10 i betyg på IMDb. 2012 kom det en omtyckt reboot vid namn Dredd som gav superhjältefilmen viss heder tillbaka, den gången med Karl Urban i titelrollen.

Ifall Stallone har känt djupare ånger över annat i karriären sedan "Judge Dredd" ska vi inte gräva djupare i, men det vore inte helt osannolikt. I dag har skådespelaren, hur älskad han än må vara, samlat på sig hela tio Razzie Awards, priset som är Oscargalans motsvarighet där de sämsta prestationerna inom film lyfts fram.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL