Bästa serierna 2023 – alla bra serietips

KLART: 1923 säsong 2 blir verklighet

Filmtopp
03 februari 2023 kl. 17:02

Westernsagan fortsätter!

Nyligen var det premiär för Yellowstone-spinoffen "1923" men redan nu är det klart att en ytterligare säsong blir verklighet.

Taylor Sheridans framgångsrika Yellowstone-universum fortsätter att expandera. Efter fem säsonger och två spinoffer – 1883 och 1923 – står det nu klart att 1923 spinner vidare. Enligt Variety är det nämligen klart att 1923 säsong 2 blir verklighet.

Nya Yellowstone-serien 1923 med Harrison Ford – då kommer den
Harrison Ford i "1923". Foto: SkyShowtime

1923 – en omedelbar succé

Med Harrison Ford och Helen Mirren i huvudrollerna visade sig en ny westernserie vara precis vad folket ville ha. 1923 blev nämligen snabbt streamingtjänsten SkyShowtimes nya, stora framgångssaga och har även fått positiv kritikerrespons.

För den som inte är bekant med Yellowstone-världen kan vi informera att det är en sorts släktkrönika med familjen Dutton och deras imponerande ranch i centrum. I ursprungsserien följer vi dem i modern tid med bland andra Kevin Costner, Wes Bentley och Kelly Reilly i huvudrollerna och vi förstår snart att de är beredda att bokstavligt talat gå över lik för att hålla sina vidsträckta marker för sig själva.

Den första spinoffen, 1883, backade bandet till år 1883 när Duttons emigrerar till USA och reser väster ut till sin blivande hemstat Montana. 1923 utspelas fyrtio år senare och skildrar bland annat familjens kamp under den stora depressionen.

Helen Mirren
Helen Mirren i "1923". Foto: SkyShowtime

Premiärdatum inte klart

När 1923 säsong 2 kan förväntas att ha premiär vet vi inte i dagsläget – och sett till att endast tre avsnitt från den första säsongen än så länge har släppts lär det dröja ett tag. Men inte allt för länge. Yellowstone-serierna präglas av en relativt hög produktionstakt med en ny säsong varje år. Förhoppningsvis gäller detta även 1923 och i så fall kan vi förvänta oss en handfull nya avsnitt till vintern/våren.

Samtliga Yellowstone-serier går nu att streama på SkyShowtime.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL