Kolla in trailern till Tetris-filmen – då har den premiär

Kolla in trailern till Tetris-filmen – då har den premiär

  • Apple TV+
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad kl. 17:02 | Publicerad 16 februari 2023 kl. 16:02

Tetris snart på Apple TV+

Snart har filmen om det legendariska tv-spelet "Tetris" premiär på Apple TV+. Filmen, med samma namn som spelet, kommer till streamingtjänsten i mars.

"Tetris" är Apple TV+ kommande långfilm om hur den klassiska tv-spelet Tetris spred sig världen över. Filmen, som (aningen oväntat) är en thriller, utgår från Henk Rogers (Taron Egerton) som upptäcker spelet i slutet av 1980-talet och bestämmer sig för att riskera allt genom att resa till dåvarande Sovjetunionen. Där slår han sig samman med uppfinnaren Alexey Pajitnov (Nikita Efremov) för att sprida spelet till allmänheten.

Handlingen är inspirerad av verkliga händelser och Apple TV+ kallar den för en "kalla kriget-thriller på steroider", som innehåller allt från oväntade hjältar till skurkar som spelar dubbelspel.

Se trailern till Tetris här:

För filmens regi står Jon S. Baird (Helan & Halvan, Vinyl) och manuset har skrivits av Noah Pink (The Show). Utöver Egerton och Efremov ser vi skådespelare som Toby Jones, Sofya Lebedeva och Ben Miles m.fl.

Då kommer Tetris-filmen till Apple TV+

I samband med att en första officiell trailer har släppts för Tetris, har Apple Original Films och Apple TV+ samtidigt passat på att offentliggöra filmens globala premiärdatum. Nu står det klart att filmen hittar till streamingtjänsten den 31 mars 2023.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL