Dokumentärserie om Super League kommer till Apple TV+

Dokumentärserie om Super League kommer till Apple TV+

  • Apple TV+
Filmtopp
14 december 2022 kl. 16:12

Kriget om fotbollen tar plats på Apple TV+

Lagom till att finalen av fotbolls-VM närmar sig meddelar Apple TV+ att de snart släpper en ny dokumentärserie om den omdebatterade "Super League", som var tänkt att involvera flera av Europas toppklubbar.

Dokumentärserien "Super League: The War for Football" kommer till Apple TV+ den 13 januari 2023.

Super League: The War for Football riktar strålkastaren mot Super League – utbrytarligan i fotbollseuropa som var tänkt att endast inkludera de största klubbarna från kontinentens topprankade nationer – och det tumult som uppstod när planerna avslöjades.

Det är en skildring av hur dåtidens, nutidens och framtidens europeiska fotboll kraschar in i varandra och försätter sportens makthavare i prekära situationer där de tvingas välja mellan att bevara eller försvara fotbollens traditioner.

Enligt Apple TV+ har dokumentärteamet kommit nära inpå klubbpresidenterna, klubbägarna och arkitekterna bakom Super League, för att kunna ge fans ett nytt perspektiv av hur idén om ligan uppkom och hur planerna för den formades.

Dokumentärfilmserien är regisserad av Emmy-vinnaren Jeff Zimbalist (The Two Escobars, The Line, Momentum Generation) och exekutivt producerad av Zimbalist tillsammans med Emmy-vinnaren Connor Schell (The Last Dance, 30 for 30, O.J. Made in America).

Super League: The War for Football är en del av Apple TV+ satsning på dokumentärt sportinnehåll och följer nyheterna om projekt med fokus på (eller medverkan av) Lewis Hamilton, Stephen Curry, Earvin "Magic" Johnson", New England Patriots etc. Apple TV+ är dessutom hem till den hyllade fotbollskomediserien Ted Lasso.

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL