Bad Sisters på Apple TV+ får en andra säsong

Bad Sisters på Apple TV+ får en andra säsong

  • Apple TV+
Filmtopp
08 november 2022 kl. 17:11

Josephine Bornebusch-regisserade Bad Sisters kommer tillbaka

Apple TV+ bekräftar i ett pressmeddelande att "Bad Sisters" återvänder till streamingtjänsten med en andra säsong.

Det blir en ny säsong av succéserien ”Bad Sisters” på Apple TV+. Det mörkt komiska mordmysteriet skapat av prisbelönta Sharon Horgan kommer tillbaka i en andra säsong.

– Om du hade berättat för mig för tre år sedan att jag skulle göra en serie om fem mordlystna systrar som jagar en man Irland runt i försök att döda honom hade jag sagt: ja, det låter ju rimligt. Mottagandet av serien har varit bortom det vi hade hoppats på. Den gav oss möjligheten att belysa berättelser som inte alltid får en så global plattform. Jag ser fram emot att frysa i irländska sjön igen, säger Horgan i pressmeddelandet.

Bad Sisters har hyllats som ”en av årets bästa serier” och ”årets mest ondskefulla komedi”. Varje avsnitt som släpptes fick beröm av kritiker och fans världen över – det sista avsnittet kallades till och med för ”årets mest tillfredställande tv-final”. Serien stoltserar för närvarande med ett 100-procentigt betyg på Rotten Tomatoes och tilldelades nyligen Seal of Female Empowerment in Entertainment (SOFEE) av Critics Choice Association Women's Committee.

Serien handlar om de sammansvetsade Garvey-systrarna, som alltid har skyddat varandra. När deras svåger hittas död inleder hans försäkringsbolag en utredning för att påvisa ont uppsåt – och riktar in sig på systrarna, som alla hade gott om skäl att döda honom.

I rollerna syns Sharon Horgan, Anne-Marie Duff, Eva Birthistle, Sarah Greene och Eve Hewson som Garvey-systrarna, samt Claes Bang, Brian Gleeson, Daryl McCormack, Assaad Bouab och Saise Quinn.

Bad Sisters är exekutivt producerad och skriven av Horgan med Brett Baer och Dave Finkel, som anpassade den från den belgiska versionen av serien Clan, skapad av Malin-Sarah Gozin. Josephine Bornebusch är en av seriens regissörer.

"Bad Sisters" ansluter sig till en rad Apple Original-serier som förlängts med fler säsonger, däribland "Trying" säsong fyra, "Physical" säsong tre, "Loot" säsong två, "Slow Horses" säsong två, "For All Mankind" säsong fyra, " Pachinko" säsong två, "Schmigadoon!" säsong två, "Swagger" säsong två och den andra säsongen av kritikerrosade "Severance".

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL