Ana de Armas fyller 36 år – vi räknar upp hennes bästa filmer!

Ana de Armas fyller 36 år – vi listar hennes bästa filmer!

Ivar Sandberg
Uppdaterad kl. 17:04 | Publicerad 30 april 2024 kl. 15:04

Från Blade Runner till Knives Out

Tidigare känd från sina spanska filmer har Ana de Armas gjort en mycket lyckad karriär i Hollywood det senaste årtiondet. I dag fyller hon 36 år och Filmtopp riktar strålkastaren mot några av hennes bästa filmer.

Den kubanska skådespelaren Ana de Armas fyller 36 år i dag. Hon började skådespela 2006 när hon var 18 år gammal i den spanska filmen Una rosa de Francia och fick sitt internationella genombrott med den amerikanska thrillern Knock Knock (2015), där hon spelade tillsammans med stjärnan Keanu Reeves. Sedan dess har hon jobbat på flera större filmer som alla bör känna till och nästa år ska hon spela huvudrollen i Ballerina – en spinoff till John Wick.

Vi firar Ana de Armas födelsedag genom att räkna upp några av hennes bästa filmer!

TIPS: Läs också Filmtopps intervju med Ana de Armas och Chris Evans

5 av Ana de Armas bästa filmer!

Foto: Twentieth Century Fox.

War Dogs (2016)

I denna mörka komedi spelar Ana de Armas flickvännen till den krigsprofiterande David Packouz (Miles Teller).

Historien är inspirerad av verkliga händelser och följer massören David Packouz. Han är luspank efter en misslyckad affärssatsning, men desperat behöver pengar för att hans flickvän Iz har blivit gravid. Han blir erbjuden ett jobb på företaget AEY av sin gamla vän Efraim Diveroli (Jonah Hill). Företaget får in pengar genom krigsprofitering där de köper ammunition billigt och säljer iväg det billigare och det är ett jobb som snabbt ska visa sig betydligt farligare än vad David först tror.

Här kan du streama: War Dogs (2016)

Blade Runner 2049
Foto: UIP.

Blade Runner 2049 (2017)

I denna uppföljare till den klassiska 80-talsfilmen med Harrison Ford spelar Ana den holografiska "AI-flickvännen" Joi. I filmen som utspelar sig 30 år efter originalet får vi följa klonen K (Ryan Gosling) som är ihop med Joi och jobbar för polisen. Efter att K lär sig att replicants kan få egna barn måste han undangömma det så att det inte utbrister krig mellan människorna och replicanterna.

Filmen har många stora skådespelare involverade som Ryan Gosling, Jared Leto, Harrison Ford, och, självklart, Ana de Armas. Filmen blev nominerade till flera priser och Ana de Armas var nominerad ett Saturn Award i kategorin "Best Supporting Actress".

Här kan du streama: Blade Runner 2049 (2017)

Foto: SF Studios.

Tre sekunder (2019)

I denna brittiska crime-thriller spelar Ana hustrun Sofia Koslow till den tidigare kriminelle Peter Koslow (Joel Kinnaman) som har gått med på att jobba som en informatör åt FBI i New York. Koslow jobbar sin väg in i den polska maffian och letar efter bevis som kan sätta dit maffiabossen Ryszard "The General" Klimek (Eugene Lipinski). Efter att en drogförsäljning till en undercover-polis går fel måste Koslow arbeta som informatör från insidan fängelset.

Här kan du streama: Tre sekunder (2019)

Foto: Nordisk Film.

Knives Out (2019)

I denna första Knives Out-film spelar Ana sjuksköterskan Marta Cabrera som jobbar för den 85-åriga deckarförfattaren Harlan Thrombey (Christopher Plummer).

Efter Harlan Thrombey hittas död i sitt sovrum anlitas anonymt mästerdetektiven Benoit Blanc (Daniel Craig) för att lösa fallet. Blanc lär sig fort att författaren hade många problem med sin familj och att alla inte ville honom väl. Harlans sjuksköterska Marta Cabrera ställer upp på att hjälpa Blanc i hans undersökning på att hitta mördaren.

Här kan du streama: Knives Out (2019)

Foto: SF Studios.

No Time to Die (2021)

I denna Bond-film skådespelar Ana de Armas ännu vid sidan om Daniel Craig. I filmen har Ana rollen som CIA:s agent Paloma som ska hjälpa bistå den ikoniska MI6 agenten 007, James Bond (Daniel Craig).

I filmen får Bond ett samtal av CIA-agenterna Felix Leiter (Jeffrey Wright) och Logan Ash (Billy Magnussen) som tillsammans ber Bond hjälpa dem besegra Obruchev (David Dencik), en ond vetenskapsman som stulit det mystiska projekt Heracles.

Här kan du streama: No Time to Die (2021)

Vi på Filmtopp önskar Ana de Armas ett stort grattis!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL