Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
EXTRA: Johnny Depps rättegång mot Amber Heard igång

Amber Heard sparkade sitt PR-team dagar före vittnesmål

Aliah Liebst | Nyhet
06 maj 2022
Aliah Liebst | Nyhet
06 maj 2022

"Galet att byta PR-team mitt i en rättegång"

Rättegången mot Amber Heard är inne på sin fjärde vecka. Sedan start har vi bland annat fått se Depps vittnesmål, bilder på avföring och ett avskuret finger. Nu byter Heard PR-team till följd av den dåliga pressen som följt henne sedan start.

Skådespelerskan Amber Heard som stäms av exmaken Johnny Depp för förtal på grund av en artikel hon skrev för The Washington Post, byter nu PR-team dagar före sitt vittnesmål i rättegången. Anledningen till att hon sparkar sitt tidigare PR-team är, enligt New York Post, att hon är upprörd över den dåliga publiciteten som har följt henne sedan rättegången startade. 

Amber Heard. Foto: Warner Bros. Entertainment Sverige AB

Källor berättar för New York Post att Heard inte är ett fan av dåliga rubriker om henne själv, medan en annan källa menar att hon är frustrerad över att hennes sida av historian inte kommer fram i media. 

Nu har hon istället anlitat konsultfirman Shane Communications för att hjälpa henne att skapa en ljusare bild hos den allmänna befolkningen. Bytet av PR-team följer direkt efter en vecka av Johnny Depps vittnesmål och ett starkt stöd för Depp på sociala medier. 

Galet att byta PR-team mitt i en rättegång 

Samtidigt förklarar kommunikationsexperter att bytet av PR-team definitivt inte är en garanti för framgång för Heard. Olika källor menar bland annat att det är svårt att förändra det narrativ som byggts under åratal inom loppet av tre veckor. Kampanjmannen Lis Smith menar att det är galet att byta PR-team i mitten av en rättegång på grund av att man inte tycker om rubrikerna om en. 

Smith menar vidare att Heards före detta PR-firma, som grundades av bland annat Barack Obamas rådgivare och biträdande kampanjchef Stephanie Cutter, är en av de absolut bästa - men att uppdraget att skriva om historian av vad som har hänt är omöjligt. 

Depp stämmer exfrun på 50 miljoner dollar

Skådespelerskan Amber Heard, som är känd sedan tidigare bland annat för sin roll i Aquaman (2018), stäms av exmaken Johnny Depp på 50 miljoner för förtal till följd av en artikel som skådespelerskan skrivit där hon påstår sig vara offer för våld i en nära relation. 

Heard nämner inte Depp i artikeln, men Depp menar att han sedan dess fått utstå förlusten av flertalet roller samt följderna av att ha blivit "cancelled". 

Mer läsning: 

 

NÄSTA ARTIKEL