Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Unik Val Kilmer-dokumentär – då kommer den

Unik Val Kilmer-dokumentär – då kommer den

  • Amazon Prime
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
07 juli 2021
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
07 juli 2021

Se trailern till Val Kilmers dokumentär.

Senare i sommar har "Val" premiär. Den helt unika dokumentären bygger på material som spelats in av Val Kilmer själv under hans långa karriär.

Sedan hans medverkan i Top Gun i mitten av 1980-talet har Val Kilmer haft en imponerande karriär, inte minst under just 80- och sedan 90-talet då han radade upp storroller. Med sina prestationer i filmer som Top Gun, Batman Forever, Tombstone, The Doors, True Romance m.fl. var han under en period ett av filmvärldens mest uppmärksammande namn.

Nu får vi en helt unik inblick i skådespelarens långa karriär.

"Val" fångar Kilmers karriär och liv från hans eget perspektiv. Dokumentären utgörs av material som skådespelaren själv har spelat in under en period på över 40 år. I samband med dokumentärens världspremiär under filmfestivalen i Cannes har en trailer äntligen släppts till det fascinerande projektet.

LÄS MER: De bästa serierna på Amazon Prime Video

Se trailern här:

I dokumentären kommer vi att få följa Kilmer under hans karriär, men också under hans kamp efter att ha diagnostiserats med cancer.

På Twitter uttryckte Kilmer personligen sin glädje över att få dela med sig av sin livshistoria:

Val Kilmer på Twitter.

Dokumentären har producerats av A24 och kommer att ha amerikansk biopremiär den 23 juli, för att sedan lanseras på Amazon Prime Video den 6 augusti*.

*Uppdatering: Dokumentären finns i dagsläget endast på Prime Video på den Amerikanska marknaden. Den har ännu inte fått ett premiärdatum i Sverige.

LÄS MER: De bästa Batman-filmerna rankade – från sämst till bäst

NÄSTA ARTIKEL