Kommande svenska serier på Prime Video 2024 och 2025

Kommande svenska serier på Prime Video 2024 och 2025

  • Amazon Prime
Emil Oscar Rasmussen
14 mars 2024 kl. 19:03

Från underhållningsprogram till nya dramasatsningar

Prime Video presenterade under dagen en rad kommande svenska satsningar på streamingtjänsten, inklusive återvändande favoriter och helt nya produktioner.

Prime Video bjöd under torsdagen in till lunch för att presentera sina kommande svenska serier. Flera välkända profiler och skådespelare var på plats för att prata om sina serier, i samtal modererade av Parisa Amiri. Bland dem som hittade upp på scen fanns bland andra Felix Herngren, Erik "Jerka" Johansson, Hanna Alström, Aliette Opheim och Sven-Göran Eriksson.

Kommande svenska serier på Prime Video 2024 och 2025
Foto: Prime Video.

Under lunchen – där Prime Video betonade sin målsättning om att fortsatt vara en prisvärd streamingtjänst med ett brett utbud – lyfte man fram nya säsonger av favoriter som Bingo & Julia samt LOL: Skrattar bäst som skrattar sist, men strålkastarljuset riktades även mot efterlängtade serier som Jana – Märkta för livet och STHLM Blackout.

Och det presenterades dessutom flera tidigare okända satsningar.

Kommande svenska dramaserier på Prime Video

Jana: Märkta för livet – Kommande svenska serier på Prime Video 2024 och 2025
Foto: Prime Video

Jana: Märkta för livet – premiär den 19 april

En av de kommande svenska höjdpunkterna på Prime Video är den tidigare Viaplay-produktionen Jana – Märkta för livet, som Prime Video tagit över och tagit i mål. Serien är baserad på Emelie Schepps älskade böcker om Jana Berzelius och gör avstamp i ett mord på en högt uppsatt chef inom Migrationsverket. Listan på misstänkta gärningsmän är lång och den assisterande åklagaren Jana (Madeleine Martin) upptäcker snart att brottet är kopplat till hennes eget förflutna.

Jana – Märka för livet är regisserad av Felix Herngren och Henrik Björn.

STHLM Blackout – Kommande svenska serier på Prime Video 2024 och 2025
Foto: Prime Video.

STHLM Blackout – premiär den 3 maj

Det är inte alltför långt kvar tills vi får se efterlängtade STHLM Blackout (som tidigare hade arbetstiteln "Hell of a Date"), där vi får följa änklingen och nyhetsproducenten Arthur (Erik "Jerka" Johansson) gå på dejt med den ensamstående och true crime-älskande mamman Mille (Hanna Alström). I samband med dejten tvingas de in i en kaosartad tillvaro på liv och död, kantad av mord och sabotage av det svenska kraftnätet. Ska Arthur och Mille överleva är det upp till dem att på egen hand gå till botten med vad det är som händer.

STHLM Blackout är en fartfylld actionserie med gott om både spänning och humor, och en hel del stjärnglans. Vid sidan av "Jerka" och Alström ser vi även skådespelare som Adam Pålsson, Alba August, Valter Skarsgård och Nina Zanjani m.fl.

Kommande svenska serier på Prime Video 2024 och 2025
Pål Sverre Hagen och Ida Engvoll i "Blindspår". Foto: Prime Video.

Blindspår – premiär i början av 2025

En av de spännande nya satsningarna som presenterades under Prime Videos lunch är den kommande "mystery crime"-serien Blindspår. Blindspår är baserad på den bästsäljande boken 1222 över havet, av den norska författaren Anne Holt, och handlar om den tillfälligt avstängde polisen Hanne Wilhelmsen (Ida Envoll). Hanne sitter på ett tåg mot Narvik från Stockholm när ett snöoväder och en lavin tvingar samtliga passagerare att söka skydd på ett gammalt isolerat fjällhotell i närheten. Där inträffar mystiska mord, vilket får Hanne att trotsa sin avstängning för att gå till botten med mysteriet. Till sin hjälp har hon läkaren Magnus (Pål Sverre Hagen), en pappa som desperat vill skydda sin tonårsdotter och hennes vänner.

Läs mer om "Blindspår" här.

VAKA

Ett annat tidigare okänt projekt som nu annonserats är den dystopiska thrillern VAKA, i regi av Henrik Georgsson och med Aliette Opheim och Jonas Karlsson i huvudrollerna. Thrillern gör avstamp i ett Stockholm där en epidemi av dödlig insomnia har börjat sprida sig oroväckande snabbt. I handlingarnas centrum hittar vi en vanärad minister som slits mellan krisen och sin son, en ambulanssjuksköterska som är redo att göra allt för att rädda kvinnan hon älskar och en tonårstjej som måste skydda grannbarnet när hans familj faller offer för insomnian. Samtidigt som Stockholm är fast i en levande mardröm och paniken växer, flätas våra huvudkaraktärers öden samman.

Något premiärdatum för VAKA är ännu inte annonserat, men inspelningen av serien påbörjas nu i mars.

Kommande svenska underhållningsprogram och dokumentärer på Prime Video

Bingo & Julia (säsong 2) – premiär den 5 april

Den första säsongen av Bingo & Julia blev en riktigt snackis och redan i april bjuds vi åter in i Bingo Rimérs och Julia Franzéns fartfyllda vardag, när Bingo & Julia säsong 2 har premiär. Efter att duon förlovat sig vankas det nu bröllop, men vägen den är allt annat än spikrak. "Små" detaljer som hur, när och var de ska gifta sig skapar osämja och bråken duggar tätare än tidigare, vilket får Bingo och Julia att ge parterapi en chans. Vid sidan av det stundande bröllopet präglas deras liv som vanligt även av fester, resor och familj.

LOL: Skrattar bäst som skrattar sist (säsong 3) – premiär senare 2024

En av dagens glada överraskningar var bekräftelsen av att LOL: Skrattar bäst som skrattar sist kommer tillbaka med en tredje säsong. I det uppskattade underhållningsprogrammet tävlar 10 svenska komiker och humorprofiler i att försöka få varandra att skratta – samtidigt som de inte är tillåtna att ens dra på smilbanden.

I tidigare säsonger har vi fått se folkkära komiker och underhållare som Robert Gustafsson, Henrik Dorsin, Johan Ulveson, Petra Mede, Pia Johansson m.fl. i programmet.

Svennis (dokumentär) – premiär 2024

Som en av svensk fotbolls största profiler någonsin känner alla till Sven-Göran Eriksson. Men hur väl känner vi personen "Svennis" egentligen? I den kommande dokumentärfilmen med just det namnet, Svennis, bjuds vi in bakom kulisserna för att lära känna honom som aldrig förr. Vi synar hans karriär – såväl uppgång som fall – samtidigt som vi även får en unik inblick i hur Svennis hanterat att diagnostiseras med obotlig cancer.

I dokumentären medverkar dessutom profiler som David Beckham, Wayne Rooney, Roberto Mancini, Kasper Schmeichel, Nancy Dell'Olio och Faria Alam. Läs mer om dokumentären "Svennis" här.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt gällande Prime Video.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL