Se Sven-Göran Eriksson i gripande dokumentär – snart premiär för "Svennis"

Se Sven-Göran Eriksson i gripande dokumentär – snart premiär för "Svennis"

  • Amazon Prime
Emil Oscar Rasmussen
14 mars 2024 kl. 15:03

Dokumentären "Svennis" kommer till Prime Video

Snart kommer vi att få se en av svensk fotbolls främsta profiler, Sven-Göran Eriksson, i dokumentären "Svennis". Snart på Prime Video.

Prime Video har i dag presenterat sina kommande svenska satsningar.

Under en lunch på Soho House i Stockholm agerade Parisa Amira konferencier när profiler som Erik ”Jerka” Johansson, Hanna Alström, Felix Herngren, Bingo Rimér m.fl. var på plats för att prata om sina kommande serier och underhållningsprogram på Prime Video.

Genom presentationens gång hintades det återkommande om en nervkittlande hemlighet som de ”äntligen” skulle få annonsera. Och de sparade det oväntade avslöjandet till sist, då Sven-Göran Eriksson bjöds upp på scen för att prata om Svennis – en kommande dokumentärfilm om den tidigare fotbollstränarens makalösa karriär och liv.

Se Sven-Göran Eriksson i gripande dokumentär – snart premiär för "Svennis"
Foto: Prime Video.

Prime Video släpper dokumentären ”Svennis” – om Sven-Göran Eriksson

I över ett års tid har Prime Video spelat in den kommande dokumentären Svennis, som riktar strålkastarljus mot en av svensk fotbolls största profiler någonsin. Dokumentärfilmen bjuder in oss att lära känna "Svennis" på ett sätt som vi aldrig fått chansen att göra tidigare.

Under dokumentärens gång för vi se Sven-Göran Eriksson när han klättrade mot toppen av fotbollsvärlden, där höjdpunkten blev anställningen som Englands förbundskapten. Men det var också i den posten som hans "skvallerpress-stämplade" nedgång påbörjades.

I januari 2024, långt efter inspelningsstarten av dokumentären, avslöjade Sven-Göran Eriksson att han är svårt sjuk i cancer, vilket också blir ett känslosamt ämne som behandlas i Svennis.

Se Sven-Göran Eriksson i gripande dokumentär – snart premiär för "Svennis"
Foto: Prime Video.

En dokumentär med stjärnglans

I dokumentärfilmen medverkar en rad fotbollsstjärnor som korsat väg med Svennis under hans karriär.

Världskända profiler inom sporten som David Beckham, Wayne Rooney, Roberto Mancini och Kasper Schmeichel säger alla sitt om vem Sven-Göran Eriksson var för dem. Även Nancy Dell’Olio och Faria Alam, personer direkt involverade i skandalerna som var del av Svennis fall, uttalar sig i dokumentären.

Se trailern till "Svennis" här:

Det var en munter Sven-Göran Eriksson som var på plats i Soho House i Stockholm för att prata om Svennis. Själv hade han bara sett minuter av den, men sade sig ha höga förhoppningar om dess kvalitet. Englands före detta förbundskapten pratade också om innehållet i dokumentären som "sanningen" och strök under att det som skrivits i tabloiderna genom åren inte alltid varit helt sanningsenligt.

Prime Video har ännu inte presenterat något premiärdatum för "Svennis", men säger att den kommer ”snart”, under 2024.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL