Prime Video gör kriminalserie på Anne Holts bästsäljare

Prime Video gör kriminalserie på Anne Holts bästsäljare

  • Amazon Prime
Emil Oscar Rasmussen
14 mars 2024 kl. 16:03

Ida Engvoll spelar Henne Wilhelmsen i Blindspår

Prime Video gör en kriminalserie baserad på ett av Anne Holts bästsäljande verk om polisen Hanne Wilhelmsen. I huvudrollen som Hanne ser vi Ida Engvoll.

Under dagen har Prime Video presenterat en rad spännande svenska satsningar, inom såväl drama som andra underhållningsprogram. En av de stora höjdpunkterna som presenterats är dokumentären Svennis, om Sven-Göran Eriksson, men även på dramafronten fanns det mycket nytt att lyfta fram – inte minst för krimälskare.

Bland de nya dramaserierna som presenterades stack Blindspår, en "mystery crime"-serie baserad på den bästsäljande boken 1222 över havet, av Anne Holt.

Prime Video gör kriminalserie på Anne Holts bästsäljare
Foto: Johan Paulin/Prime Video.

Blindspår med Ida Engvoll kommer till Prime Video 2025

Ett av nytillskotten i Prime Videos fortsatta satsning på svenskt innehåll är kriminalserien Blindspår, där vi kommer att få följa Ida Engvoll (Paradiset brinner, Kärlek & anarki) i rollen som Anne Holts ikoniska karaktär, Hanne Wilhelmsen.

Den tillfälligt avstängde polisen Hanne Wilhelmsen sitter på ett tåg från Stockholm på väg mot Narvik när en snöstorm och lavin tvingar henne och de övriga passagerarna på tåget att söka skydd i ett gammal isolerat fjällhotell som är beläget i närheten. Det dröjer inte länge innan mystiska mord börjar ske på hotellet och sin avstängning till trots tar sig Hanne han att gå till botten med vad som hänt. Läkaren Magnus (Pål Sverre Hagen) vill desperat skydda sin tonårsdotter och hennes kompisar, och blir Hannes stöttepelare.

Sara Heldt (Morden i Sandhamn) har skrivit manus till serien tillsammans med regissören Erik Skjoldberg (Ockupationen, Kampen om Narvik). Anne Holt är en hyllad norsk författare som har skrivit tolv böcker i sin deckarserie om Henne Wilhelmsen.

"Blindspår" har ännu inte något spikat premiärdatum, men förväntas ha exklusiv premiär på Prime Video i Norden någon gång i början av 2025.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL