Svenska Maktens ringar-regissören klar för ny serie på Prime Video

Svenska Maktens ringar-regissören klar för ny serie på Prime Video

  • Amazon Prime
Filmtopp
10 januari 2023 kl. 15:01

Charlotte Brändström regisserar thrillerkomedi med Christoph Waltz

Den svenska regissören Charlotte Brändström fortsätter att gå från klarhet till klarhet. Efter succén med "Sagan om ringen: Maktens ringar" för Prime Videos räkning, är Brändström snart aktuell med en ny internationell serie för streamingtjänsten.

I ett pressmeddelande berättar Prime Video att Charlotte Brändström regisserar två avsnitt av thrillerkomediserien "The Consultant". Samtliga åtta avsnitt av serien har premiär den 24 februari i fler än 240 länder världen över.

The Consultant är baserad på Betley Littles roman från 2015 med samma namn och handlar om konsulten Regus Patoff (Christoph Waltz) som anställs för att förbättra verksamheten på det appbaserade spelföretaget CompWare. Efter att Regus anställts börjar personalen uppleva nya krav och utmaningar som sätter allt på spel, inklusive deras liv.

Serien är en skruvad och komisk thrillerserie som utforskar det lömska förhållandet mellan chef och anställda.

I serien ser vi Christoph Waltz som Regus Patoff, Nat Wolff som Craig, Brittany O’Grady som Elaine och Aimee Carrero som Patti. Serien är skapad av showrunner och exekutiva producenten Tony Basgallop. Matt Shakman (regissör av pilotavsnittet), Christoph Waltz, Steve Stark och Andrew Mittman har också arbetat som exekutiva producenter tillsammans med Kai Dolbashian.

Se teasern till The Consultant:

Charlotte Brändström är en av regissörerna för The Consultant med två avsnitt. Brändström, som är född i Paris växte upp i Sverige, USA och Frankrike. Hon gjorde sin debut som regissör 1989 med filmen Un été d'orages (En stormig sommar) som hon också skrev manuset till. Filmen blev prisad vid The Los Angeles Women in Film Festival 1990.

På meritlistan finns bland annat regiuppdrag för Sagan om Ringen: Maktens Ringar, The Witcher, Grey’s Anatomy, Outlander, Mannen i det höga slottet och Madam Secretary. På den svenska sidan har hon bland annat regisserat Wallander, Johan Falk och Den osannolika mördaren. Utöver The Consultant är Brändström aktuell med att regissera Shogun och The Continental. Hon regisserar även fyra avsnitt i andra säsongen av Prime Videos Sagan om ringen: Maktens ringar.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL