Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Recension: Maktens ringar (säsong 1)

KLART: Charlotte Brändström regisserar Maktens ringar säsong 2

  • Amazon Prime
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 december 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 december 2022

Svenskan gör flera nya avsnitt

Charlotte Brändström regisserade tre avsnitt av årets säsong av "Maktens ringar". Nu är det klart att hon återvänder till Midgård för att göra tre nya avsnitt.

Amazons megasatsning Maktens ringar möttes av blandad kritik men fick ett positivt mottagande av Filmtopps Eric Diedrichs, som skrev i sin artikel om säsongens olika avsnitt att svenska Charlotte Brändström "klev in som regissör och styrde upp skutan" med de tre sista avsnitten.

Nu är det klart att Brändström, som även legat bakom framgångar som The Witcher och Den osannolika mördaren, återvänder till registolen i den nästkommande Maktens ringar-säsongen. Hon kommer att regissera fyra av åtta avsnitt, de resterande görs av Sanaa Hamri och Louise Hooper, som gör två stycken vardera.

Sanaa Hamri har bland annat arbetat med Amazons andra stora fantasysatsning Sagan om drakens återkomst och den amerikanska versionen av Shameless. Louise Hopper låg i sin tur bakom två avsnitt av Netflix-serien The Sandman.

Just nu pågår inspelningen av Maktens ringar säsong 2, som den här gången filmas i Storbritannien istället för Nya Zeeland. När den nya säsongen förväntas att ha premiär är i dagsläget inte känt.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL