Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Svensk regissör klar för Sagan om ringen-serien!

Svensk regissör klar för Sagan om ringen-serien!

  • Amazon Prime
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 maj 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 maj 2021

Charlotte Brändström regisserar Sagan om ringen-serien.

Inspelningen av en av tv-historiens mest påkostade produktioner är i full gång – och nu anförtros den svenska regissören Charlotte Brändström med uppgiften att regissera två av den första säsongens avsnitt.

Charlotte Brändström
Foto: Amazon Studios / Courtesy of Adrian Freyermuth

Det är Amazon Studios som meddelar i ett pressutskick att Charlotte Brändström ansluter sig till produktionen för deras kommande Sagan om ringen-serie.

Sedan tidigare är det klart att J.A. Bayona regisserar de första två avsnitten och att Wayne Che Yip regisserar de efterföljande fyra. Brändström tar alltså över ansvaret efter Che Yip i Nya Zeeland för att regissera två avsnitt.

Produktionen består av en internationell ensemble, vilket syns tydligt på de tre regissörerna som anlitats. Bayona är en spansk filmskapare, Che Yip är brittisk och kinesisk och Brändström är både svensk och fransk.

MER LÄSNING: Ny regissör ansluter till Sagan om ringen-serien

Brändström har flertalet svenska filmer på sitt CV, däribland flera Johan Falk-filmer, och de senaste åren har hon regisserat storskaliga, amerikanska serier på löpande band. Bara sedan 2019 har hon regisserat serier som The Man in the High Castle, The Witcher, Away och den aktuella Netflix-serien Jupiter's Legacy.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att bli guidad genom Midgård av J.D:s och Patricks [skaparna J.D. Payne och Patrick McKay] vision, och dyka ner i J.R.R. Tolkiens ikoniska värld, säger Brändström i pressmeddelandet.

Brändström passar också på att citera Sagan om ringen-karaktären Gimli:

– There are countless things still to see in Middle-earth, and great works to do.

QUIZ: Vad kan du om Sagan om ringen?

Den kommande Sagan om ringen-serien utspelar sig 1 000 år före händelserna i "Bilbo" och Sagan om ringen-trilogin, under en tid då Midgård fortfarande är en relativt fredlig plats. I serien kommer vi att få se både nya ansikten och en del bekanta.

MER LÄSNING:
Brändström regisserar Viaplays storsatsning om Estonia-katastrofen!

 

 

NÄSTA ARTIKEL