Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Ny regissör ansluter till Sagan om Ringen-serien!

Ny regissör ansluter till Sagan om Ringen-serien!

  • Amazon Prime
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 mars 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 mars 2021

Wayne Ye Chip regisserar 4 avsnitt av Amazon-serien.

Vi firar "Tolkien Reading Day" med goda nyheter – ännu en pusselbit faller på plats för den omtalade Sagan om ringen-serien! Regissören Wayne Che Yip ansluter nu till Amazon Studios produktion som co-executive producer och för att regissera fyra av seriens avsnitt.

Wayne Che Yip ansluter till Sagan om ringen-serien
Regissören Wayne Che Yip ansluter till produktionen av Sagan om ringen-serien.

Inspelningen av Sagan om ringen-serien pågår för fullt i Nya Zeeland och nu har produktionen säkrat Wayne Che Yip som regissör för fyra avsnitt.

Nyheten kommer lägligt till det som kallas för "Tolkien Reading Day" – det är dagen på året (25 mars) som fans till Sagan om ringen säger att den enda ringen tillintetgjordes i Mordor, och detta firas givetvis med att folk över hela världen läser något av J. R. R. Tolkiens verk.

Yip har under de senaste åren gjort sig ett namn som regissör för serier som Doctor Who, Preacher, UtopiaHappy! och Hunters för att bara nämna några. Att han regisserat så många genreserier gör att han sannolikt kommer att passa in i Sagan om ringen-teamet som handen i handsken.

MER LÄSNING: Många kända ansikten i Sagan om ringen-serien

Det är spanjoren J. A. Bayona som är regissör för seriens två första avsnitt. Yip kommer att regissera avsnitt 3-6.

– Det är en sann ära att bli inbjuden till J.D:s och Patricks (J. D. Payne och Patrick McKay) och Amazon Studios Tolkien-värld. Jag ser fram emot att arbeta med det fantastiska teamet här i Nya Zeeland varje dag, säger Yip enligt ett pressmeddelande från Amazon Prime Video.

QUIZ: Vad kan du om Sagan om ringen?

Sagan om ringen-serien utspelar sig 1 000 år före händelserna i "Bilbo" och Sagan om ringen-trilogin, under en tid då Midgård fortfarande är en relativt fredlig plats. I serien kommer vi att få möta både nya karaktärer samt en och annan bekanting.

 

NÄSTA ARTIKEL