Snart har Toppen premiär – se den officiella trailern här

Snart har Toppen premiär – se den officiella trailern här

  • Amazon Prime
Filmtopp
Uppdaterad kl. 12:11 | Publicerad 17 november 2022 kl. 11:11

Bekanta dig med streamingtjänstens nya satsning

Nu får vi ta del av den officiella trailern till Amazon Prime Videos nya serie "Toppen" med Robert Gustafsson och ett flertal andra svenska stjärnor.

Amazon Prime Video fortsätter att satsa på svenska produktioner. I december är det premiär för deras första svenska humorserie Toppen, i vilken vi ser Robert Gustafsson, Leif Andrée, Daniel Hallberg och Sissela Benn med flera. Nu kan vi även ta del av den officiella trailern.

Snart har Toppen premiär – se den officiella trailern här
Leif Andrée, Daniel Hallberg, Klara Hodell, Sissela Benn, Robert Gustafsson, Felicia Danielsson, Eric Stern. Foto: Amazon Prime Video.

I Prime Videos första svenska humorserie Toppen får vi följa det fiktiva socialistiska partiet DSP och dess Välfärdsdepartement som kampanjar inför ett valår i Sverige. Serien skildrar den överambitiösa och idealistiska pressekreteraren, Lisa, och den fåfänga och självupptagna välfärdsministern, Roxanne, när de kastas rakt in i strålkastarljuset av den hårdhudade valgeneralen, Kaminsky. Tillsammans ger de sig ut på en mödosam resa mot toppen.

Bekanta dig med några av seriens ledande karaktärer:

Snart har Toppen premiär – se den officiella trailern här
Robert Gustafsson är Kaminsky. Foto: Amazon Prime Video.

Robert Gustafsson skoningslös i nya serien "Toppen"

Robert Gustafsson spelar Kaminsky, den skoningslösa och pragmatiska valgeneralen. Den enda riktiga makthavaren i DSP och statsministerns rådgivare, som ofta gömmer sig i det dolda. Med sitt skoningslösa synsätt, där alla utbytbara, är han den första att ersätta dig om du inte presterar.

Snart har Toppen premiär – se den officiella trailern här
Klara Hodell är Lisa Langsås. Foto: Amazon Prime Video.

Klara Hodell har mycket att stå i på vägen mot toppen

Pressekreteraren och arbetsnarkomanen Lisa spelas av Klara Hodell. Karaktären är en ambitiös idealist som alltid velat förändra världen. I hennes roll som pressekreterare för Roxanne tillkommer även uppgifter som Roxannes personliga assistent, psykolog, meteorolog, dietist, bollplank och rådgivare om precis allt mellan himmel och jord.

Snart har Toppen premiär – se den officiella trailern här
Sissela Benn är Roxanne. Foto: Amazon Prime Video.

Sissela Benn antar rollen som välfärdsminister

Den fåfänga och självupptagna välfärdsministern Roxanne spelas av Sissela Benn. Roxanne har alltid vetat att hon är menad för något stort, dock spelar det inte så stor roll för exakt vad. Statsminister tackar hon inte nej till men endast lite uppmärksamhet och beundran funkar också. Hon är mer mån om sitt personliga i varumärke än politiken, vilket ibland ställer till det för Roxannes fluktuerande verklighetsuppfattning.

Snart har Toppen premiär – se den officiella trailern här
Daniel Hallberg är Bill Nyberg. Foto: Amazon Prime Video.

Daniel Hallberg vägrar växa upp i "Toppen"

Stort självförtroende och ambition men en odisciplinerad maktsökande tonårspojke i en vuxen mans kropp – det är Bill Nyberg som spelas av Daniel Hallberg. Bill vill ta sig uppåt i karriären men vet inte hur än. 

Leif Andrée är Jan Gladh. Foto: Amazon Prime Video.

Leif Andrée är DSP:s största veteran

Senior var namnet och denna lata, seniora politiska rådgivaren spelas av Leif Andrée. Jan Gladh är en av de äldsta inom partiet och även om åldern har gått upp så har inte riktigt stegen på karriärtrappan hängt med. Jan försöker och är intresserad av det nya men det är som att hjärnan har gått i viloläge. Men om det är något som engagerar Jan så är det kontorets födelsedagar, namnsdagar, partiets årsdagar och allt som kan firas med tårta egentligen.

Se den officiella trailern till "Toppen" här: 

"Toppen" har premiär på Prime Video  den 2 december består av sex avsnitt.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL