Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
The Bridge premiär – allt om nya reality serien

Premiär för The Bridge – så var första avsnittet

  • Amazon Prime
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
04 november 2022
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
04 november 2022

Nu kan du se Amazon Prime Videos första svenska reality

Svensk reality är större än någonsin, och trenden som råder är tuffa utmaningar, hårt klimat och krävande tävlingar. Nu har även Prime Video haft premiär för sin satsning "The Bridge", där absolut ingenting kommer gratis.

I The Bridge får vi följa tolv främlingar med endast ett mål i sikte, nämligen att vinna prispotten på 600 000 kronor. Det finns dock en hållhake, prispengarna är begravda på en ö som ligger 220 meter bort. För att ta sig dit måste de bygga en bro med deras bara händer, ett par enkla verktyg och begränsade förnödenheter samtidigt som de kämpar mot en tidsfrist på cirka två veckor.

Premiär för The Bridge – så var första avsnittet
Jens Hultén känns naturlig i rollen som programledare för "The Bridge". Foto: Amazon Prime Video.

 

Som programledare för serien ser vi ingen mindre än den svenska skådespelaren Jens Hultén som axlar rollen väldigt väl. Han känns trygg i rollen och det är kul för åskådare att få se Jens i en annan roll än skådespelare.

Premiär för The Bridge – så var första avsnittet
Årets deltagare i "The Bridge" 2022. Foto: Amazon Prime Video.

Bland deltagarna ser vi människor med väldigt olika erfarenheter och yrken. Vi träffar Tintin Andersson, 38, från Borås som är elvabarnsmamma. Erik Berglund, 47, från Stockholm som jobbar med kommunikation och stand up. Jenny Söderholm, 44, från Umeå som älskar racing-bilar. Kim Lindhe, 51, från Haninge. Camilla Westman, 39, från Örnsköldsvik. Lazaro Liebsch, 20, från Stockholm. Sunita Karlsson, 26, från Stockholm som drömmer om att hjälpa barn och kvinnor i Uganda. Shadie Nyman, 27, från Göteborg som vill flytta till Australien och slutföra sina studier. Oskar Öhrström, 33, från Sällsjö utanför Åre. Oskar är både hovslagare och jägare till yrket. Inger Reinfelt, 71, från Laholm. Inger drömmer om pensionen men utbildar sig just nu till hypnosterapeut. Robert Vrabac, 36, från Jämshög. Robert sliter med två jobb där hemma och vill ha en nystart i livet. Och sist men inte minst, deltagaren Alexander Lindahl, 21, från Bollnäs som vill vinna och ge vinstpengarna till sin mamma.

Detta hände i premiären för The Bridge

Deltagarna flyttar in i sin stuga långt in i den svenska skogen och kastas snabbt in i programmet när de måste ta sig till en flotte ute på sjön för att hämta en låda som innehåller information som de måste hämta så fort en raket smäller av. Skulle de inte hinna brinner lådan med information upp och prissumman minskar. Men tur nog för deltagarna så hinner de hämta lådan och därmed få informationen om att det finns en kista på ön mitt emot dem med prispengarna i. För att ta sig dit får de varken simma eller åka båt, utan de måste komma över till ön med hjälp av en bro på 220 meter som de själva ska bygga. De har 17 dagar på sig och för att underlätta bro-bygget utser gruppen Oskar till projektledare.

Det här är en perfekt reality för dig som gillar vildmark, äventyr och spänning. Och förstås stjärnan Jens Hultén som förgyller upplevelsen.

Missa inte deltagarnas kamp till prispengarna i "The Bridge" på Prime Video.

Mer läsning:

 

 

NÄSTA ARTIKEL