Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Borat Subsequent Moviefilm

Amazon Prime – bästa filmerna och serierna 2022

  • Amazon Prime
Sofia Olovsson | Lista
09 maj 2021
Sofia Olovsson | Lista
09 maj 2021

Tips på de bästa filmerna och serierna på Amazon Prime.

Vill du se något nytt och vet inte riktigt vad du ska välja så har vi i den här listan knåpat ihop några av de bästa titlarna på Amazon Prime.

Amazon Prime är vuxit enormt de senaste åren, precis som deras utbud. Något som de blivit extra bra på är att producera originalfilmer och serier. 

I den här listan hittar du titlar från de senaste åren till och med i år som definitivt är värda att se, både filmer och serier. 

De bästa filmerna på Amazon Prime 2022:

The Tender Bar (2022)

The Tender Bar på Amazon Prime Video.
Ben Affleck i "The Tender Bar". Amazon Prime

Genre: Drama

Med: Ben Affleck, Tye Sheridan m.fl.

Handling: The Tender Bar handlar om JR (Tye Sheridan), en aspirerande författare som brottas med inte allt för lätta levnadsförhållanden under sin uppväxt. En arbetslös ensamstående mor som inte förmår sig att betala hyran, vilket leder till att hon tillsammans med JR tvingas flytta in hos morfar. Där hittar vi även JR:s morbror Charlie (Ben Affleck) som under omständigheterna ter sig mer som en fadersfigur för JR vars biologiska pappa inte är närvarande under hans uppväxt. 

Med The Tender Bar har streamingtjänsten öppnat starkt. Klart en av de bästa filmerna på Amazon Prime 2022.

Being the Ricardos (2021)

Being the Ricardos är en av de bästa filmerna och serierna på Amazon Prime 2022
"Being the Ricardos" är en av de bästa filmerna på Amazon Prime 2022. 

Genre: Drama, Biografi

Med: Nicole Kidman, Javier Bardem m.fl.

Handling: Filmen tar oss med in bakom kulisserna på legendariska sitcom-serien I Love Lucy (1951–1957), där vi får följa Lucille Ball och Desi Arnaz under en av de mest kritiska veckorna i deras liv. Allt från personliga anklagelser till det som är kulturellt tabu hotar att avsluta de två stjärnornas karriärer, men även deras förhållande.

Encounter (2021)

Encounter är en av de bästa filmerna och serierna på amazon prime 2022
Amazon Prime

Genre: Science Fiction

Med: Riz Ahmed, Octavia Spencer m.fl.

Handling: En marinsoldat försöker att rädda sina två söner från ett omänskligt hot. Deras resa är farlig och pojkarna måste lämna sin barndom bakom sig.

Without Remorse (2021)

Without Remorse
Amazon Prime

Genre: Action, Äventyr, Thriller

Med: Michael B. Jordan, Jodie Turner-Smith, Jamie Bell m.fl.

Handling: Without Remorse handlar om Navy SEAL-agenten John Clark som ger sig ut på en hämndaktion för att hämnas mordet på sin fru. Till sin hjälp har han sina kollegor som tillslut upptäcker en massiv konspiration som kan få dödliga konsekvenser för alla inblandade. 

En Prins i New York 2 (2021)

En Prins i New York 2
Amazon Prime

Genre: Komedi

Med: Eddie Murphy, Arsenio Hall, Shari Headly m.fl.

Handling: En Prins i New York 2 är fortsättningen på den föregående filmen där vi får följa prinsen Akeem som återvänder till USA när han får reda på att han har en son. Han måste därför bygga upp en relation med sonen för att han ska kunna föra vidare sin tron. 

En Prins i New York 2 borde kanske inte ta plats bland de bästa filmerna på Amazon Prime 2022, men att återse Eddie Murphy i sin legendariska roll är sannerligen magiskt i sig att brister hamnar i skym undan.

Borat Subsequent Moviefilm (2020)

Borat Subsequent Moviefilm
Amazon Prime

Genre: Komedi

Med: Sacha Baron Cohen, Maria Bakalova, Tom Hanks m.fl.

Handling: Borat Subsequent Moviefilm utspelar sig flera år efter den första filmen där Borat tvingas återvända till USA med nya uppdrag, bland annat att leverera ett paket till Vice Presidenten Mike Pence. Även i denna film får både publiken och Borat lära sig mer om den amerikanska kulturen och dess politik samt den rådande pandemin. 

Black Box (2020)

Black Box
Amazon Prime

Genre: Skräck, Mysterium, Sci-Fi, Thriller

Med: Mamoudou Athie, Phylicia Rashad, Amanda Christine m.fl.

Handling: Black Box handlar om en man som förlorar både sin fru och sitt minne efter en tragisk bilolycka. Eftersom han nu är en ensamstående far så bestämmer han sig för att genomgå en tortyrliknande behandling för att eventuellt kunna få sina minnen tillbaka. 

Chemical Hearts (2020)

Chemical Hearts
Amazon Prime

Genre: Drama, Romantik

Med: Lili Reinhart, Austin Abrams, Sarah Jones m.fl.

Handling: Chemical Hearts är en film om ungdomskärlek där två studenter blir ihopparade för att jobba tillsammans med skoltidningen. Henry som aldrig varit kär förut börjar sakta men säkert falla för nykomlingen Grace som bär på en stor hemlighet. 

Blow the Man Down (2019)

Blow the Man Down
Amazon Prime

Genre: Komedi, Drama, Mysterium

Med: David Coffin, Meredith Holzman, Adam Wolf Mayerson m.fl.

Handling: Blow the Man Down handlar om två systrar i en liten fiskestad som tvingas ta över sin mammas fiskebutik efter hennes bortgång. Samtidigt stöter en av systrarna på en farlig man och råkar i sin hast döda honom. Nu måste systrarna dölja deras misstag samtidigt som stadens mörka hemligheter är på väg att nystas upp. 

De bästa serierna på Amazon Prime 2022:

Sagan om Ringen: Maktens Ringar (2022-)

Recension: Maktens ringar (säsong 1)
Amazon Prime

Genre: Drama, Fantasy

Med: Morfydd Clark, Robert Aramayo, Markella Kavenagh, Charles Edwards m.fl.

Handling: Maktens Ringar utspelas ungefär 3 000 år före händelserna i Sagan om ringen, vilket ger oss möjlighet att bekanta oss med ett helt annat kapitel i Tolkiens närmast bibliska universum. Här har den stora delen av inspirationen plockats från Silmarillion men även Sagor från Midgård. S 

Håller du Hobbit-trilogin som en stor besvikelse och nu fruktar att Maktens Ringar ska gå samma öde? Du kan vara lugn. Årets största serie lever upp till hajpen. Det har snackats om att den och House of the Dragon skulle gå en tajt strid mot varandra, men det är snicksnack. Maktens Ringar går inte en svettdroppe ut som segrare ur den striden. Utan att besvära dig med detaljerna kan vi konstatera att Amazon Prime gett oss ett torslaget äventyr olikt allt annat du sett på TV.

Them (2021-)

Them
Amazon Prime

Genre: Drama, Skräck, Thriller

Med: Deborah Ayorinde, Ashley  Thomas, Shahadi Wright Joseph m.fl.

Handling: Them handlar om en svart familj som flyttar in i ett nytt, vitt område under 1950-talets Los Angeles. Familjens nystart blir allt annat än just det när grannarna hotar att förstöra och bryta ned dem. 

Truth Seekers (2020)

Truth Seekers
Amazon Prime

Genre: Komedi, Drama Fantasy

Med: Nick Frost, Malcolm McDowell, Samson Kayo m.fl.

Handling: Truth Seekers handlar om ett gäng spökjägare som använder hemgjorda utrustningar för att utforska det paranormala. När deras äventyr blir allt farligare börjar de konspirera ihop något av ett apokalyptiskt fantasiöde. 

The Boys (2019-)

The Boys
Amazon Prime

Genre: Action, Komedi, Crime, Sci-fi

Med: Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr m.fl.

Handling: The Boys utspelar sig i en värld där superhjältar anses vara heroiska och deras krafter en gåva till mänskligheten. Men när dessa superhjältar börjar missbruka deras krafter inleds en kamp mellan dem och The Boys som hatar all typ av övermänskliga krafter och vill utplåna dem. 

Undone (2019-)

Undone
Amazon Prime

Genre: Animation, Drama, Fantasy

Med: Rosa Salazar, Angelique Cabral, Constance Marie m.fl.

Handling: Undone handlar om en kvinna som upptäcker att tiden har en annan betydelse efter att hon varit nära på att dö i en bilolycka. I och med sin nya upptäckt börjar hon undersöka vad som egentligen hände när hennes far gick bort. 

Hanna (2019-)

Hanna
Amazon Prime

Genre: Action, Drama

Med: Esme Creed-Miles, Mireille Enos, Joel Kinnaman m.fl.

Handling: Hanna är en serie om en 15-årig flicka som bor med den enda människan hon känner till efter att han räddat henne från ett experiment där hennes gener mixades ihop med varg-genen för att bygga starka soldater. När experimentprojektet sedan läggs ned inleds en jakt på alla med varg-genen. 

Upload (2020-)

Upload
Amazon Prime

Genre: Komedi, Mysterium, Sci-Fi

Med: Robbie Ameli, Andy Allo, Zainab Johnson m.fl.

Handling: Upload handlar om en man som får möjlighet att välja hur livet efter detta ska se ut när han går bort genom att ladda upp hans medvetande i en virtuell värld. Så småningom börjar han fundera allt mer på hans sätt att dö och om det gick till på rätt sätt. 

Detta är bara några av alla bra titlar som du kan streama på Amazon Prime. 

VIDARE LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL