Good Luck Guys 2023 – Ellen och Niclas nära döden-upplevelse

Good Luck Guys 2023 – Ellen och Niclas nära döden-upplevelse

  • Amazon Prime
Moa  Andersson
18 januari 2023 kl. 20:00

Deltagarna som var nära döden i Good Luck Guys

Filmtopp har frågat Ellen Bergström och Niclas Lij vad det allra värsta med inspelningen av "Good Luck Guys" var och fick ett milt sagt oväntat svar. De var nämligen med om en nära döden-upplevelse.

På fredag sänds äntligen första avsnittet av Good Luck Guys exklusivt på Prime Video med hela Sveriges älskade Kodjo Akolor som programledare. Programmet utspelar sig på en öde strand i Thailand där deltagarna i par tävlar om prispallen i olika utmaningar. Till slut kommer endast ett par stå som segrare i det sista avsnittet. Vinnarna kommer att ha bevisat sig vara värda segern, få sin prispeng, statyett och sitt alldeles egna överlevnadskit.

Lag blå består av Ellen Bergström, 32, och Niclas Lij, 37, som är två av deltagarna vi får följa i programmet. När Filmtopp frågade vad det allra värsta med inspelningen har varit fick vi ett minst sagt oväntat svar. 

– Det absolut värsta med resan var dagen innan vi hoppade på programmet och blev jagade av “street dogs” mitt i natten, förklarar Niclas. 

Ellen Bergström och Niclas Lij i Good Luck Guys
Niclas Lij och Ellen Bergström. Foto: Prime Video

"Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv"

Dagen innan inspelningarna skulle påbörjas bodde de två deltagarna, som även är ett par, på ett hotell en bit in i Thailands djungel. Ellen berättar att det knappt fanns några människor på orten där de bodde och att det inte fanns tillgång till taxi. 

– Vi skulle gå från restaurangen vi hade varit på till hotellet, men det fanns ingen belysning någonstans eftersom de höll på att arbeta med den. Det var becksvart ute och vi var tvungna att gå hem, säger Ellen. 

Eftersom det var kolsvart ute började paret lysa med sina mobilficklampor för att se den lilla vägen bättre som slingrade sig ut i en, för dem, okänd djungel. Ellen förklarar att ju längre de gick, desto mer djungel blev det runtomkring dem. Efter ett tag började de höra skall i fjärran, men tänkte att det är långt bort och att det var lugnt. 

– Till slut börjar det dyka upp “street dogs” framför oss, bakom oss och de börjar omringa oss, säger Niclas. 

Ellen och Niclas var helt hjälplösa när de stod omringade av ett sorl av morrande. Framför sig hade de flera aggressiva hundar och Niclas hann tänka "shit, vad gör vi nu?". Paret stod ensamma och sårbara inne i hundarnas territorium.

– Niclas sa att vi skulle springa, men jag sa "nej, nej, nej, vi springer inte". Jag har själv haft hund så jag tänkte gå fram och visa att jag inte är farlig, men då närmar en hund sig morrandes mot mig. Då säger jag till Niclas att vi går långsamt framåt, förklarar Ellen.

Det var inte mer än 800 meter kvar till hotellet, men ändå kändes det långt bort. Paret bestämde sig för att långsamt börja gå med hundarna hack i häl och Ellen berättar att hon aldrig har varit så rädd i hela sitt liv. 

Good Luck Guys
Deltagarna i Good Luck Guys. Foto: Prime Video

"Street dogs" var inte deras enda problem

Allt detta sker dagen innan de ska åka och spela in Good Luck Guys och när de kommer tillbaka till hotellet får Ellen en panikångestattack. Men det är inte de enda problemen som de stöter på. På hotellet har Ellen ätit någon dålig mat.

– Jag ligger där med panikångest och så får jag rännskita. Jag mår så dåligt och det bara rinner ur mig, berättar Ellen. 

Produktionen hade sagt till deltagarna att "äta upp sig" innan inspelningen, men Ellen hade till slut ingenting i magen.

– Jag var livrädd och skrek. Jag kunde inte sova och samlade ihop två timmars sömn, säger hon.

Djungelexperten – "det farligaste ni kan stöta på är street dogs"

På plats i Thailand fanns en djungelexpert som bott i djungeln i fem år. Han skulle förklara vilka farliga djur som man kan stöta på där deltagarna skulle bo under inspelningen. Då berättade han att det värsta och farligaste man kan stöta på är "street dogs" och att man ska hålla sig långt borta från dem. Niclas tänkte då att "okej, vi har precis varit ute och haft ett litet snack med dem". Han förklarar vidare att de då kunde slappna av och njuta lite, eftersom de redan att stött på det värsta. 

– Vi har läst om "street dogs" i efterhand och det sista man ska göra är att springa för att hundarna då ser det som en jakt. Det var tur att vi gick långsamt och inte blev bitna och fick rabies, berättar Ellen. 

På fredag, den 20 januari, ser vi Ellen och Niclas kämpa i "Good Luck Guys" på Prime Video. Vi håller tummarna att det går bättre för dem där...

Läs mer:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL