Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Nytt på Amazon Prime i maj 2021

Nytt på Amazon Prime i maj 2021

  • Amazon Prime
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 april 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 april 2021

Flera storskaliga produktioner.

Månadens nyheter på Amazon Prime Video ger oss både spännande filmer och serier att hålla utkik efter.

VIDARE LÄSNING:

Bästa filmerna på Amazon Prime

Bästa serierna på Amazon Prime

I Care A Lot – 24 maj

I Care A Lot är en mörk thrillerkomedi regisserad av J. Blakeson och producerad av Black Bear Pictures. Efter premiären under Toronto Film Festival 2020 har filmen hyllats av kritiker. Den lanseras på Prime Video i Sverige den 14 maj 2021. 

Rosamund Pike spelar rollen som Marla Grayson, en bedragare som lurar äldre på pengar genom att bli deras vårdnadshavare. Allting går enligt plan ända tills Marla och hennes affärspartner och älskare Fran (Eiza González) bedrar Jennifer Peterson (Dianne Wiest) – en rik pensionär med kopplingar till en gangster spelad av Peter Dinklage – vilket leder till att Marla hamnar i en sits hon inte varit med om tidigare.

I filmen spelar bland annat Rosamund Pike, Peter DinklageEiza GonzálezDianne Wiest, Chris Messina och Isiah Whitlock Jr.

The Underground Railroad – 14 maj

 
The Underground Railroad är ett historiskt fiktionsdrama producerat av Plan B, PASTEL, Big Indie tillsammans med Amazon Studios och regisserad av Oscarsvinnaren Barry Jenkins. Serien lanseras i Sverige den 14 maj 2021.

Serien baserar sig på den pultizervinnande novellen med samma namn, skriven av Colson Whitehead. I serien följer vi Cora Randall (Thuso Mbedu) som desperat söker efter frihet under 1800-talets slaveri i USA. Efter att ha flytt ett plantage i Georgia söker Cora efter en beryktad underjordisk järnväg. Hon upptäcker snart att järnvägen är mer än en metafor för frihet och en faktisk järnväg med ingenjörer, konduktörer och ett hemligt nätverk av spår och tunnlar under marken.

Under sin resa förföljs Cora av Ridgeway (Joel Edgerton), en prisjägare som fixerat sig vid att ta tillbaka henne till plantagen hon flytt från. Detta eftersom Coras mamma, Mabel är den enda han inte lyckats fånga. Under sin resa från stat till stat brottas Cora med att hennes mamma lämnade henne samt hennes egen kamp att leva ett liv hon inte trodde var möjligt. 
 
I rollerna ser vi Thuso MbeduChase W. Dillon, Joel Edgerton, Aaron Pierre, William Jackson HarperSheila Atim, Amber Gray med flera.
 

Panic – 28 maj

Nya serien "Panic" på Amazon Prime.
Nya serien "Panic" på Amazon Prime.
Panic är en ny dramaserie skriven och skapad av Lauren Oliver (baserad på hennes bästsäljande noveller). Serien produceras av Amazon Studios tillsammans med Lauren Oliver, Joe Roth, Jeff Kirschenbaum och Adam Schroeder som exekutiva producenter. Serien har premiär på Prime Video den 28 maj.

Serien utspelar sig i en liten stad i Texas där alla high school seniorer varje år tävlar mot varandra i en rad utmaningar i samband med examen. De flesta ser tävlingen som en möjlighet att kunna fly tillvaron och skapa sig ett bättre liv. Men i år har reglerna ändrats och prispotten är större än någonsin samtidigt som tävlingen blivit ännu farligare. Deltagare kommer nu att bemöta deras djupaste rädslor samtidigt som de tvingas välja hur mycket de vågar riskerar för att vinna.
 
I rollerna ser vi Olivia Welch, Mike Faist, Jessica Sula, Camron Jones, Ray Nicholson och Enrique Murciano

The Mauritanian – 28 maj

The Mauritanian med Jodie Foster, Tahar Rahim, Benedict Cumberbatch och Shailene Woodley i spetsen kommer till Prime Video i Sverige den 28 maj. Filmen är regisserad av Kevin MacDonald och baseras på den bästsäljande Guantánamo Diary av Mohamedou Ould Slahi

Filmen handlar om den sanna berättelsen om Slahis kamp för sin frihet efter att ha blivit fängslad av USA utan några anklagelser. Trots rädsla och ensamhet lyckas Slahi (Tahar Rahim) finna trygghet i försvarsadvokaten Nancy Hollander (Jodie Foster) och hennes medarbetare Teri Duncan (Shaliene Woodley) som kämpar mot USAs regering för rättvisa. Genom ett kontroversiellt försvar tillsammans med bevis, avslöjade av militäråklagaren Lt. Colonel Stuart Couch (Benedict Cumberbatch), så uppdagas chockerande sanningar.
NÄSTA ARTIKEL