Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Snart har Toppen premiär – se den officiella trailern här

Nya serier och filmer på Prime Video i december 2022

  • Amazon Prime
Filmtopp
Filmtopp | Lista
23 november 2022
Filmtopp
Filmtopp | Lista
23 november 2022

Fyra svenska originalproduktioner

I december dukar Prime Video upp ett härligt julbord med nya originaltitlar. Utöver fyra stycken svenska originalserier, får vi ta del av den prisade skräckthrillern "Nanny" och en julfilm med Asa Butterfield.

Trailer: nya serien Toppen med Robert Gustafsson – då kommer den
Foto: Prime Video

Toppen – 2 december

Toppen är en humorserie där vi får följa ett valår i Sverige med det styrande socialistiska partiet, Demokratiska Samlingspartiet (DSP), som brottas med sviktande väljarstöd i opinionen. Den ambitiösa pressekreteraren Lisa (Klara Hodell) jobbar för Välfärdsdepartementet, ett slappt populistiskt initiativ från regeringen och hela riksdagen för att visa att de faktiskt "bryr sig om välfärden". Lisa brottas dagligen med att få den egenkära ministern Roxanne (Sissela Benn) att prestera på topp och hålla henne leendes för kamerorna. Som en blixt från halvklar himmel får de en omöjlig förfrågan från partiets spin doctor – den hårdhudade valgeneralen Kaminsky (Robert Gustafsson).

Your Christmas or Mine
Asa Butterfield i "Your Christmas or Mine". Foto: Prime Video

Your Christmas or Mine – 2 december

Your Christmas or Mine är en romantisk julkomedi i vilken vi får följa det unga paret James (Asa Butterfield) och Hayley (Cora Kirk), som är på väg hem för att fira jul med sina familjer, men något inträffar som förändrar allt – de blir plötsligt tvungna att uppleva ett julfirande med varandras familjer, utan sin partner. Jultraditioner vänds upp och ner, hemligheter avslöjas och familjesanningar uppdagas vilket bidrar till högst märkliga konsekvenser.

Something from Tiffanys
Foto: Prime Video

Something From Tiffany’s – 9 december

Ingenting kan jämföras med den där magin och spänningen som uppstår i New York under julen – när gatorna fylls med flammande ljus, skyltfönster som glimrar och den där speciella lådan från Tiffany’s som helt kan förändra livets riktning för en person. Eller för flera. Rachel och Gary (Zoey Deutch, Ray Nicholson) är nöjda med tillvaron, men de är inte riktigt redo för det stora åtagandet ännu. Ethan och Vanessa (Kendrick Smith Sampson, Shay Mitchell), det perfekta paret, ska snart berätta för alla att de ska gifta sig. En enkel förväxling av gåvor får deras vägar att korsas.

Ägd av Danny
Danny Saucedo lurar kändisar och "vanligt folk" i nya serie. Foto: Prime Video

Ägd av Danny – 16 december

Ägd av Danny är en prank-serie där programledaren Danny Saucedo prankar kända vänner och helt vanliga människor på gatan – och tittarna får följa allt via en dold kamera. I serien får vi se Danny gå in i olika karaktärer och de mest märkliga scenarion när han lurar kändisar såsom Anis Don Demina, Samir Badran, Julia Franzén, med flera, liksom vanliga svenskar runt om i Sverige.

Skräckthrillern Nanny vann bästa film på Sundance
Foto: Prime Video

Nanny – 16 december

I den här psykologiska thrillern får vi följa Aisha (Anna Diop), som nyligen emigrerat från Senegal och blivit anställd för att ta hand om en dotter till ett välbärgat par (Michelle Monaghan och Morgan Spector) i New York. Förföljd av frånvaron av hennes son som blev kvar i Senegal, lever Aisha med hoppet om att hennes nya jobb kommer möjliggöra att få honom till USA. Samtidigt blir hon allt mer orolig av familjens flyktiga liv. När hennes sons ankomst närmar sig börjar en våldsam närvaro uppenbara sig, som invaderar både hennes drömmar och verklighet.

Jack Ryan Amazon
Foto: Prime Video

Jack Ryan (säsong 3) – 21 december

Jack Ryan (John Krasinki) är i Rom när han en dag får ett tips om det så kallade Sokol-projektet – en hemlig plan för att återupprätta det sovjetiska imperiet, mer än 50 år efter att det sagts ha upphört. Jack ger sig ut i världen för att söka svar kring projektet och bekräfta om det verkligen stämmer, när allt börjar gå väldigt snett och han snabbt blir inblandad i en större konspiration. Anklagad för förräderi, tvingas Jack att fly från sin egen regering om han ska ha någon chans att ta reda på sanningen innan det är för sent.

Heta hjärtan
Foto: Prime Video

Heta Hjärtan – 26 december

Vad händer egentligen med kroppen när du tar en bastu? Värmen får dig att slappna av och endorfinerna virvlar runt i kroppen. Du känner dig lugn och harmonisk. Kanske är det ändå sant som forskarna säger – bastu är bra för kroppen. Och själen. Och kärleken? I Heta Hjärtan får fyra singlar vara med på en första extra het ångande date i en bastu. Allt i ett försök att tända en kärlekslåga. In i bastun kliver vår superdejtare som sin tur bjuder in tre singlar och genom olika utmaningar får vi sedan se om kärleken spirar, vem superdejtaren väljer och om kärleken är besvarad.

Första titt på komediserien LOL med Robert Gustafsson
Foto: Prime Video

LOL: Skrattar bäst som skrattar sist – 28 december

I LOL: Skrattar bäst som skrattar sist möts tio av Sveriges roligaste personer i ett unikt humor-experiment. De ska med alla medel få varandra att skratta - utan att själva skratta. Deltagarna blir inlåsta i ett av Sveriges mest övervakade rum i sex timmar med kameror överallt. Eva Röse är programledare och domare för spelet och iakttar allt som komikerna gör från sitt kontrollrum. Inga skratt, fniss, flabb. Inte ens ett leende. Medverkande är Robert Gustafsson, Per Andersson, Anders “Ankan” Johansson, Anders Jansson, Clara Henry, Sussie Eriksson, Vanna Rosenberg, Edvin Törnblom, Louise Nordahl och Özz Nûjen.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL