Prime Video släpper 9 efterlängtade nordiska Viaplay-titlar

Prime Video släpper 9 efterlängtade nordiska Viaplay-titlar

  • Amazon Prime
Emil Oscar Rasmussen
08 februari 2024 kl. 09:02
ANNONS
ANNONS

Prime Video ger ett nytt hem till Viaplay-serierna

Prime Video meddelar i dag att deras streamingtjänst blir nytt hem till hela nio nordiska Viaplay-produktioner. De tre första har premiär redan i april 2024.

Furia (säsong 2)
"Furia" (säsong 2). Foto: Prime Video.

Prime Video breddar sitt nordiska utbud – med titlar som plockats in från krisande Viaplay. Med start den 19 april börjar Prime Video lansera de första tre av totalt nio produktioner från konkurrenten.

I ett pressmeddelande i dag avslöjar Prime Video att ett exklusivt avtal har slutits med Viaplay, som ger Prime Video rättigheterna att släppa nio nya titlar på den nordiska marknaden. Samtliga av de nio titlarna är nordiska produktioner.

– Avtalet med Viaplay går i linje med vår långsiktiga strategi att investera i Prime Video Norden för att förstärka vår position som en förstklassig underhållningsdestination. Kombinerat med vårt partnerskap med Nordisk Film, där vi erbjuder de bästa nordiska filmerna, stärker vi vårt engagemang för lokalproducerat innehåll i regionen, säger Martin Backlund, Managing Director på Prime Video Nordics, i pressutskicket.

Prime Video släpper 9 efterlängtade nordiska Viaplay-titlar
"Bullshit". Foto: Prime Video.

9 nordiska Viaplay-serier får nytt hem på Prime Video

Bland de nio titlarna som kommer till Prime Video hittar vi satsningar som svenska Jana - Märkta för livet som är baserad på Emelie Schepps populära bok, den danska dramaserien Bullshit med Alba August i en av rollerna, samt den andra säsongen av norska Furia. Dessa tre serier har premiär på Prime Video den 19 april.

Alla 9 Viaplay-titlar som kommer till Prime Video:

  • Furia (säsong 2)
  • Jana - Märkta för livet
  • Bullshit
  • Den som dräper (säsong 4)
  • Paradis City
  • The Fortress
  • In the Name of Love
  • The Commoner
  • Solo/Dancing Alone

– Vi är glada över att kunna addera dessa lokala Original-produktioner, skapade av de absolut bästa nordiska kreatörerna och med en stjärnspäckad cast, till vår tjänst. Vi utvecklar och förbättrar ständigt vårt utbud av de bästa serierna och filmerna, och vi är mycket förväntansfulla över att nu kunna erbjuda dessa titlar till våra tittare, säger Andreas Hjertø, Head of Content på Prime Video Nordics.

Utöver de ovan listade exklusiva titlarna kommer även "Hand i hand", "Furia" (säsong 1), "Hammarvik", "Heder" och "Ockupationen" att bli tillgängliga på Prime Video.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL