Nya bilder från Sagan om ringen-serien

Amazon stoppar recensioner av "Maktens Ringar"

  • Amazon Prime
Filmtopp
Uppdaterad kl. 14:09 | Publicerad 03 september 2022 kl. 12:09

Vill filtrera bort nättrollens hatiska omdömen

Med sitt nya initiativ vill Amazon Prime Video stoppa nättroll från att bomba deras storsatsning "Sagan om Ringen: Maktens Ringar" med negativa recensioner.

Fredagen den 2 september var det premiär för tidernas dyraste serie någonsin, Sagan om Ringen: Maktens Ringar. Redan innan den kom ut protesterade nättroll bland annat mot dess användning av svarta alver och dvärgar. När serien sedan hade sin premiär har de röstat ner den i botten på IMDb och Rotten Tomatoes. Nu gör Amazon sitt yttersta för att sålla bort nättrollens illamenande recensioner från att dra ner betygssnittet på deras streamingtjänst, detta med en ny funktion som fördröjer produktionens omdömde från att synas.

Amazon stoppar recensioner av "Maktens Ringar"
Foto: Amazon Prime Video.

Medan kritikersnittet är högt på både Rotten Tomatoes och Metacritic samt här hemma i Sverige – Filmtopp gav den första säsongen betyget 4/5 – är användarbetygen långt nere i botten på samtliga plattformar. Bland de 40 000 röster som kommit in på IMDb ger i skrivande stund 26,9% av dem serien allra lägsta betyg. Du behöver inte läsa många användarrecensioner för att förstå att den gemensamma kritiken ligger i att seriens casting är mångkulturell.

För att sålla bort nättrollen stoppar Amazon Prime Video nu alla omdömen från att synas till och med på söndag. Med deras nya initiativ är tanken att de då ska hinna plocka bort nättrollens föraktfulla recensioner. 

Har fungerat förut

En annan Amazon-produktion som hamnat i skottgluggen är dramakomedin A League of Their Own om kvinnliga basebollspelare, som efter att ha städats från nättrollens användarrecensioner nu har betyget 4.3/5. Det återstår att se hur länge streamingtjänsten kommer att behöva fäktas mot det överväldigande hatet Maktens Ringar fått utstå.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL