Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Alla nya filmer och serier på Amazon Prime Video september 2022

Alla nya filmer och serier på Amazon Prime Video i september 2022

  • Amazon Prime
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 augusti 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 augusti 2022

Årets mest efterlängtade produktion inleder månaden

Är du redo? Bland alla nya filmer och serier på Amazon Prime Video i september 2022 hittar vi årets största streamingpremiär: "Sagan om Ringen: Maktens ringar".

Streamingtjänsten släpper flera spännande produktioner under september månad. Däribland skräckremaken Good Night Mommy med Naomi Watts och The Grand Tours skandinaviska special, men vi kommer inte runt att månaden trots detta framför allt handlar om den efterlängtade Sagan om Ringen-serien. 

Alla nya filmer och serier på Amazon Prime Video i september 2022

Sagan om Ringen: Maktens ringar (säsong 1) – 2 september

Prime Videos Sagan om Ringen: Maktens ringar presenterar för första gången de heroiska legenderna från den Andra tidsåldern i Midgårds historia. Det episka dramat utspelar sig tusen år före J.R.R. Tolkiens The Hobbit och The Lord of the Rings. Sagan om Ringen: Maktens ringar kommer att ta tittarna till en era när starka krafter smiddes, då kungadömen restes till ära och föll i fördärv, då osannolika hjältar testades och där hoppet hängde på en skör tråd och en av de största antagonisterna som skapats av Tolkien hotar med att ödelägga världen i mörker.

Mer läsning:

Historien tar avstamp i en tid av frid och serien följer en rad karaktärer, både välkända och nya, samtidigt som de konfronterar den länge fruktade återkomsten av ondskan i Midgård. Från de mörkaste dalarna i Dimmiga Bergen, till de majestätiska skogarna i alv-staden Lindon, till den häpnadsväckande ön Númenor, till de mest avlägsna platserna på kartan, kommer dessa kungadömen och karaktärer att ge ett avtryck långt efter deras fall.

The Grand Tour Presents: A Scandi Flick – 16 september

Alla nya filmer och serier på Amazon Prime Video september 2022
Foto: Amazon Prime Video.

I sin första roadtrip efter pandemin beger sig Jeremy, Richard och James mot isiga skandinavien och polcirkeln. Bakom ratten i sina tre favoritrallybilar ger de sig ut på ett katastrofalt äventyr med kalla krigets känsla, frusna racerbanor i sjöar, bilkrascher och skidortskaos, samtidigt som de släpar med sig sina hemgjorda hus från Norges kust till den ryska gränsen.

Goodnight Mommy – 16 september

När tvillingbröderna (Cameron och Nicholas Crovetti) kommer hem till sin mammas (Naomi Watts) landställe förvånas dem av att hennes ansikte är täckt av kirurgiskt bandage. Mammans förklaring är en nyligen plastikoperation men tvillingbröderna känner direkt att det är något som inte stämmer. När hennes beteende blir allt mer bisarrt och oberäkneligt slås pojkarna av en skrämmande tanke; en misstanke om att kvinnan under gasväven, som lagar mat och sover i rummet bredvid, kanske inte alls är deras mamma.

Angelyne – 23 september

Alla nya filmer och serier på Amazon Prime Video i september 2022
Foto: Amazon Prime Video. 

Från den visionära exekutiva producenten Sam Esmail kommer den chockerande, verkliga historien om Angelyne (Emmy Rossum). Den gåtfulla billboard-drottningen som känd långt innan uppkomsten av reality tv-kändisar och influencers. Detta dokumentärliknande drama suddar ut gränserna mellan verklighet och fiktion, och avslöjar Angelynes extraordinära historia, genom hennes eget unika perspektiv och de fascinerande minnena av karaktärerna som korsade hennes väg genom åren. Vem är Angelyne? Du måste se det för att tro det.

My Best Friend’s Exorcism – 30 september

Att överleva tonåren är inte lätt, särskilt när du blivit förhäxad av en demon. Året är 1988, och bästa vännerna Abby (Elsie Fisher) och Gretchen (Amiah Miller) navigerar mellan killar, popkultur och en paranormal kraft som klamrat sig fast vid Gretchen som ett par benvärmare i neon. Med hjälp av den alltför självsäkra köpcentrets experitit Christian Lemon (Christopher Lowell) bestämmer sig Abby för att försöka tvinga demonen tillbaka till helvetets gropar – innan den dödar Gretche. My Best Friend's Exorcism hyllar 1980-talets popkultur med en helt tidlös berättelse om terror och sann vänskap. Baserad på Grady Hendrix bästsäljande roman.

Övriga utvalda premiärer på Prime Video:

Flight / Risk – 9 september

Little Women – 12 september

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL