Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
The Wheel of Time

Alexander Karim: "Jag är draken i The Wheel of Time"

  • Amazon Prime
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
20 december 2021
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
20 december 2021

Har en avgörande roll i fantasyserien

Just nu rullar den omtalade Amazonserien "Sagan om drakens återkomst" (The Wheel of Time). Vad inte många vet är att vår svenska stjärna Alexander Karim har en avgörande roll i den stora finalen.

Snart lämnar Alexander Karim ett riktigt monsterår bakom sig. Under 2021 har han spelat in Viaplay-filmen Glaciär, nya LasseMaja, spänningsserien The Box, börjat skriva en ny bok, Netflix-serierna Clark och The Swarm och spelat in en nyckelroll i den stora fantasyserien The Wheel of TIme, eller Sagan om drakens återkomst som den heter på svenska.

I en exklusiv intervju med Filmtopp berättar Alexander Karim följande:

– Serien heter Drakens återkomst och jag är draken. Originaldraken alltså, han som kommer sen är ju huvudrollen, men för tretusen år sedan fanns jag och då satte jag den nya världsordningen i rullning genom att ha fucka upp allt. I sista avsnittet dyker jag upp när de visar vad som hände, och sedan dyker jag upp lite i nutid. Jag är titelkaraktären i The Wheel of Times, den skulle lika gärna kunnat heta Alexanders återkonst.

Men att Alexander Karim skulle göra rollen var långt ifrån självklart:

– Jag är inte en fantasymänniska och visste inte riktigt vad det var så jag tackade nej några gånger. Men de fortsatte att ringa och till slut sa jag ja. Det skulle vara några dagar i Prag men på grund av covid blev det en månad. Inspelningen var galet stor, jag tror de la en miljard på första säsongen. Om man är en filmnörd som jag är det helt fantastiskt. Jag frågade om de hade byggt ett set för hela inspelningen, men det var bara för en enda dag. Det är det värsta jag har sett i hela mitt liv. Det är Spielberg-storlek på detta.

Det sista avsnittet av "The Wheel of Time" släpps den 24 december.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL