Då har realityserien Girls of Oslo premiär på Prime Video – se trailern här

Amazon Prime Video inleder prishöjning i Norden

Axel Diedrichs
03 november 2023 kl. 11:11

En ökning på 21,5 procent

Amazon Prime Video har börjat höja sina priser i Skandinavien. I dag, den 2 november, blir streamingtjänsten ett stadigt hack dyrare i Norge.

Amazon Prime Video satsar allt hårdare på lokala produktioner i Norden, vilket kan förklara att de nu inleder prishöjningar där. Det är Tek.no som rapporterar att streamingtjänsten från och med i dag höjer sin norska månadsavgift, från 65 till 79 norska kronor. I dag släpper Prime Video även sin norska realitysatsning Girls of Oslo

Sett till hur konkurrenterna jobbar kommer prisökningen från Amazon inte som någon större överraskning. Inte allt för länge sedan gjorde Apple TV+ en höjning, likaså Viaplay och Netflix. Vidare kunde vi i går skriva om Disney+ nya prispaket

I ett meddelande till sina betalande norska kunder berättar Amazon att höjningen möjliggör den fortsatta investeringen av innehåll på den nordiska marknaden. De går inte in i närmaredetalj om vad detta innebär. 

Amazon Prime Video inleder prishöjning i Norden
Julia Franzén och Bingo Rimér har haft stor succé med "Bingo & Julia". Foto: Filmtopp Int.

Prishöjning i Sverige dröjer

I Sverige kostar en prenumeration på Amazon Prime Video 59 kronor i månaden, vilket gör det till den klart billigaste av de allra största streamingtjänsterna. Än så länge har vi inte fått veta när priset kommer att gå upp här, men att det sker känns oundvikligt. De senaste åren har man gjort en stor satsning på svenska produktioner, däribland den högt uppskattade realityserien Bingo & Julia och humorexperimentet LOL: Skrattar bäst som skrattar sist.

I början på oktober gick Amazon även ut med actionserien Hell of a Date där Jerka Johansson, Adam Pålsson, Valter Skarsgård, Hanna Alström och Alba August tar plats på rollistan. 

Filmtopp håller dig uppdaterad.

NÄSTA ARTIKEL