Alla skådespelare i nya Tomten är far till alla barnen

Alla skådespelare i nya Tomten är far till alla barnen

Emil Oscar Rasmussen
16 mars 2024 kl. 18:03

Namnkunnig ensemble ska ta sig an de klassiska rollerna i Tomten är far till alla barnen

Den svenska kultfilmen "Tomten är far till alla barnen" är snart tillbaka i nytt format – 25 år efter premiären återuppstår filmen som scenföreställning, och det med många namnkunniga skådespelare.

Tidigare i veckan avslöjades det att en av svensk filmhistorias mest älskade filmer, Tomten är far till alla barnen (1999) återvänder i form av en scenföreställning. I november, 25 år efter biopremiären kommer den svenska julklassikern att tolkas på Cirkus i Stockholm – och det är en imponerande skådespelarensemble som tar sig an uppdraget.

Alla skådespelare i nya Tomten är far till alla barnen – de axlar rollerna på scen

Liv Mjönes och Linus Wahlgren har bekräftats för rollerna som Sara och Janne, de som spelades av Katarina Ewerlöf och Peter Haber i filmen. Ytterligare några av skådespelare har avslöjat för media vilka roller de spelar, men en rollista med komplett information har ännu inte tillgängliggjorts.

När vi listar alla skådespelare i scenföreställningen nedan inkluderas deras motsvarighet från filmen endast i vissa fall. Listan uppdateras när vi kunnat bekräfta även de övriga rollerna.

Alla skådespelare i nya Tomten är far till alla barnen
Foto: Robert Eldrim.
 • Liv Mjönes som Sara (Katarina Ewerlöf)
 • Linus Wahlgren som Janne (Peter Haber)
 • Eva Röse
 • Fredrik Hallgren som Åke (Leif Andrée)
 • Julia Dufvenius som Eva (Nina Gunke)
 • Magnus Betnér
 • Maia Hansson Bergqvist
 • Jakob Setterberg
 • Anton Lundqvist som Tomas (Anders Ekborg)
 • Clara Henry som Marika (Helena af Sandeberg)
 • Inez Dahl Torhaug

– Jag har längtat tillbaka till scenen och är väldigt glad att jag ska få dela den med denna ljuvliga ensemble! Historien är en klassiker i juletid så det känns som ett paket både till mig själv och publiken att nu ta den vidare till Cirkus, säger Eva Röse i ett pressmeddelande.

Utöver ovan listade namn finns även följande barnskådespelare med på rollistan: Alva Krönmark, Bianca Lynxén, Eric Wiking, Henry Dymmel, Iris Engström, Minna Etzler, Melker Pernfors Serngard, Einar Alvarado Lönberg, Elora Schaaf, Heidi Blanck.

En tolkning med nya inslag

Rikard Bergqvist står för regin och han har även skrivit manuset och fått understöd med bearbetningen av Monica Rolfner, som ligger bakom manuset till filmen. Duons nytolkning av filmen från 1999 beskrivs som en hyllning till den ursprungliga berättelsen. Scenföreställningen kommer att spegla filmen till stor del, men det utlovas också helt nya inslag som inte finns med i filmen.

– Publiken kan förvänta sig allt som den folkkära filmen har plus mycket, mycket mer. Ett överdådigt julfirande med igenkänningar, skämskuddar och skratt som fastnar i halsen, spetsat med musik, sång och dans.  Vi är väldigt glada att Monica låter oss göra en hejdlös teaterfest av den genom tiderna mest älskade svenska julfilmen, säger Rikard Bergqvist.

"Tomten är far till alla barnen" har premiär på Cirkus i Stockholm den 15 november 2024. Biljetter finns nu att köpa på Tomtenteater.se.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL