DC avslöjar 11 nya filmer och serier – här är de kommande titlarna

DC avslöjar 11 nya filmer och serier – här är de kommande titlarna

Emil Oscar Rasmussen
01 februari 2023 kl. 20:02

DC Studios har presenterat de första titlarna för omstarten av sitt filmuniversum

Sedan James Gunn och Peter Safran ställde sig bakom rodret för DC Studios har rubrikerna varit många (på både gott och ont) och frågorna har varit ännu fler. Nu har duon äntligen presenterat en plan för starten av sitt nya DC-universum.

Medan Marvel Studios filmer och serier mer eller mindre tagit över hela branschen de senaste åren har projekten från DC Studios blandat och gett i betydligt högre utsträckning. För att styra upp DC:s filmuniversum en gång för alla tog man därför ombord James Gunn och Peter Safran som nya kaptener under hösten 2022.

Gunn har sedan tidigare visat sig extremt framgångsrik inom superhjältegenren med projekt som till exempel Marvel-succén Guardians of the Galaxy och DC-serien Peacemaker, medan Safran de senaste åren producerat flertalet DC-filmer.

De två nya högsta hönsen började omedelbart röra om i grytan och vissa beslut – som att peta Henry Cavill från Superman – har gjort somliga upprörda, samtidigt som de har lyckats bygga upp förväntningarna inför vad som komma skall.

The Batman
Nya Batman-projekt väntar – både med och utan Robert Pattinson. Foto: Warner Bros.

James Gunn lovade redan i slutet av förra året att en tydligare plan skulle presenteras för DCU i början av 2023. Häromdagen delade de mycket riktigt också med sig av det första "kapitlet" i sin långtgående plan för DCU kommer att inkludera, för en mindre presskår inkluderad Hollywood Reporter, på Warner Bros-studioområde.  

Kapitlet inkluderar 10 nya filmer och serier som ska komma ut de närmaste åren och fasen har titulerats som "Gods and Monsters". Dessutom har ett premiärdatum för en The Batman-uppföljare presenterats

Alla nya presenterade DC-filmer och serier i kapitel 1: Gods and Monsters

Titlarna är presenterade i den ordning som de är planerade att lanseras.

Creature Commandos (animerad serie)

En kommande animerad serie på sju avsnitt, med James Gunn som manusförfattare. Produktionen av serien har redan påbörjats.

Waller (serie)

En spinoff på HBO Max Peacemaker, med Viola Davis i huvudrollen som Amanda Waller. Christal Henry (Watchmen) och Jeremy Carver (Doom Patrol) är anknutna till projektet som manusförfattare.

Superman: Legacy (film)

En kommande Superman-film som skrivs av James Gunn, som också ryktas kunna bli regissör för projektet. Filmen har planerad biopremiär sommaren 2025 och kommer fokusera på hur superhjälten balanserar sin utomjordiska bakgrund med sin uppfostran på jorden.

Lanterns (serie)

Gunn och Safran blåser nytt liv i Green Lantern i form av en tv-serie som de säger hämtar inspiration från True Detective och är en viktig pusselbit i den övergripande berättelse som film- och serieuniversumet berättar.

The Authority (film)

En kommande film om en mer okänd grupp hjältar som skyddar planeten. Safran benämner det här projektet som ett exempel på att inte alla DC-filmer kommer att ha ett tydligt goda mot onda-tema, utan också kommer att inkludera gråzoner.

Paradise Lost (serie)

Det här är en kommande serie som utspelar sig på Themyscira, ön där Wonder Woman är uppvuxen, och har en ton som jämförs med Game of Thrones, på så sätt att handlingen till stora delar kretsar kring en maktkamp och politiska intriger. Händelserna i serien utspelar sig innan de senaste årens filmer.

The Brave and the Bold (film)

The Brave and the Bold är en kommande Batman-film som är tänkt att introducera DCU-karaktären för publiken och beskrivs som en "väldigt udda far-och-son-berättelse" av Gunn. I den här filmen kommer inte Robert Pattinson att axla rollen som Bruce Wayne.

The Batman 2 (film) – OBS! Ej del av nya DCU

Pattinson slänger däremot på sig manteln igen i The Batman-uppföljaren som har tilltänkt premiär i oktober 2025. Matt Reeves kommer att återvända som regissör för uppföljaren.

James Gunn betonar att Matt Reeves Batman-filmserie utspelar sig utanför deras nya DCU.

Booster Gold (serie)

Booster Gold är en kommande HBO Max-serie om en "förlorare" från framtiden som åker tillbaka i tiden och agerar superhjälte med hjälp av sin överlägsna teknologi från framtiden.

Supergirl: Woman of Tomorrow (film)

I den här kommande filmen med Supermans kusin i fokus kommer strålkastarljuset att riktas mot kontrasterna mellan dem båda. Supergirls betydligt mörkare uppväxt gör att vi här kommer få se en råare version av hjälten än vi varit vana vid.

Swamp Thing (film)

Swamp Thing är en skräckfilm inom filmuniversumet som är tänkt att vara den avslutande delen i det första kapitlet.

Tanken med omstarten som leds av James Gunn och Peter Safran är att DC:s filmer, serier och tv-spel ska samverka med varandra och ingå i en större, övergripande berättelse (till stor del i paritet med det vi sett Marvel göra). Gunn är dock noga med att poängtera att de inte försöker göra "Marvel 2.0".

En uttalad strategi med nya DCU är att både släppa lös nya projekt med välkända hjältar, som Batman och Superman, i kombination med mer okända karaktärer.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL